Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a obținut Edward Snowden un paşaport rusesc

digi24
Edward Snowden

Edward Snowden a primit un paşaport rusesc după ce a depus un jurământ de credinţă ţării care l-a protejat de autorităţile americane din 2013, a declarat avocatul său, citat de The Guardian. Edward Snowden, în vârstă de 39 de ani, a fugit din Statele Unite şi a primit azil în Rusia, după ce în 2013 a divulgat dosare secrete care au scos la iveală vaste operaţiuni de supraveghere interne şi internaţionale derişate de Agenţia de Securitate Naţională a SUA, anunță news.ro

Autorităţile americane speră de ani de zile ca Snowden să se întoarcă în Statele Unite pentru a fi judecat într-un proces penal sub acuzaţia de spionaj. Lui Snowden i s-a acordat cetăţenia rusă printr-un ordin semnat de Vladimir Putin în septembrie.

Vineri, avocatul lui Snowden, Anatoly Kucherena, a declarat că Snowden a primit paşaportul. „A depus jurământul”, a spus el.

Kucherena a declarat vineri că Snowden este „fericit” şi că cetăţenia rusă ar împiedica extrădarea sa. „Desigur, este fericit şi recunoscător Federaţiei Ruse pentru cetăţenie – acum este un cetăţean cu drepturi depline al Rusiei”, a spus Kucherena. „Şi cel mai important, conform constituţiei ruse, el nu poate fi predat unui stat străin”, a subliniat avocatul său,

Decizia a venit într-un moment extrem de nefavorabil, după invadarea Ucrainei de către Rusia şi izolarea internaţională. Rusia şi-a mobilizat populaţia pentru război şi a ameninţat că va folosi arme nucleare pentru a apăra teritoriul pe care l-a ocupat în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.