Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a răspuns Laura Codruța Kovesi când a fost întrebată, de jurnalista de la Realitatea TV, dacă e vreo poză cu ea din crama lui Sebastian Ghiță

Inquam Photos - George Călin
Inquam Laura Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi a ajuns, joi, pentru audieri la Secția specială de investigare a magistraților. Fostului procuror-șef DNA i-au fost deschise două dosare de către procurorii acestei structuri, cel referitor la aducerea în țară a lui Nicolae Popa și cel privindu-i pe procurorii DNA Ploiești.

Ionela Arcanu, jurnalista Realitatea TV, a întrebat-o pe fosta șefă DNA dacă există vreo poză cu ea din crama lui Sebastian Ghiță. ”Haideți, deocamdată, să intru. Nu fac niciun fel de declarație. O să intru și vorbim când ies.”, a spus Kovesi.

Citește și: Lovitură pentru clienții Orange! Ce se întâmplă cu rețeaua

Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție i-a deschis un prim dosar Laurei Codruța Kovesi în decembrie 2018, după ce fostul deputat Sebastian Ghiță a acuzat-o că i-ar fi cerut bani pentru plata avionului cu care urma să fie adus în țară Nicolae Popa din Indonezia, în 2011. Laura Codruța Kovesi era la acea vreme procuror general al României, iar Nicolae Popa fusese definitiv condamnat la 10 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul FNI. În această cauză, fostul procuror-șef DNA este urmărit penal pentru luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu. Procurorul de caz al acestei cauze este Adina Florea.

Pe 8 martie 2019, procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție au anunțat că Laura Codruța Kovesi este urmărită penal în cel de-al doilea dosar, pentru constituire de grup infracțional organizat și cinci infracțiuni de complicitate la represiune nedreaptă sub forma participației improprii, surse judiciare precizând pentru MEDIAFAX că este vorba de dosarul procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu, de la DNA Ploiești.

Citește și: Concursul muzical internaţional Eurovision 2019 ar putea fi anulat! Care este cauza

Printre altele, fosta șefă DNA este acuzată că ar fi determinat un procuror-șef de secție să confirme un rechizitoriu nelegal prin care au fost trimise în judecată cinci persoane. Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că procurorul șef de secție pe care l-ar fi determinat Laura Codruța Kovesi să confirme rechizitoriul nelegal și netemeinic și să trimită astfel în judecată cinci persoane este Gheorghe Popovici, fost procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei din Direcție, iar printre cei trimiși în judecată de procurorii DNA Ploiești se află și omul de afaceri Sebastian Ghiță.

În ceea ce privește dosarul privind activitatea procurorilor DNA Ploiești, Laura Codruța Kovesi a susținut, într-un punct de vedere remis MEDIAFAX, că învinuirile aduse de Secția de anchetă sunt "fabulații întocmite exclusiv în scopul denigrării", precizând că procurorul Adina Florea dovedește că dorește doar un dosar mediatic, și nu unul juridic.

Citește și: Lovitură pentru Tudor Chirilă! Cum s-a ales artistul cu dosar penal .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.