Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a reacționat Primăria Sectorului 3 după ce viceprimarul USR a transmis live din toaleta unei școli

podul.ro
lucian-judele

Primăria Sectorului 3 a condamnat, joi, acţiunea viceprimarului USR Lucian Judele care a intrat în toaleta de la Şcoala Mexic în timp ce copii "se aflau în interior" şi a transmis live pe reţelele de socializare pentru a arăta condiţiile din grupul sanitar.

"Considerăm că se creează prin această faptă un precedent periculos şi că astfel de ieşiri încalcă grav dreptul minorilor. Totodată, acestea transmit un mesaj greşit de încurajare a unor comportamente deviante şi periculoase în mediul şcolar şi nu numai", se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 3 transmis, joi, Agerpres.

Autoritatea locală se delimitează de orice "atitudini sau comportamente agresive", precum şi de "manifestări necivilizate", care pot aduce "lezări drepturilor minorilor şi oricărui individ".

Conform sursei citate, "instituţiile de învăţământ sunt un spaţiu dedicat educaţiei şi acumulării de cunoştinţe, dezvoltării indivizilor şi a caracterelor, un spaţiu în care atât minorii cât şi adulţii sunt protejaţi şi unde li se respectă intimitatea şi drepturile fundamentale".

Primăria Sectorului 3 menţionează că are "deschidere" faţă de orice cetăţean, reprezentant al partidelor politice, presei sau altor instituţii pentru o informare corectă şi completă, cu respectarea cadrului legal existent.

"Ne exprimăm speranţa că, pentru acest derapaj deosebit de grav, instituţiile abilitate ale statului vor lua măsurile care se impun, astfel încât asemenea comportamente periculoase să nu fie încurajate", a completat autoritatea legală.

Explicația viceprimarului

Viceprimarul Sectorului 3 Lucian Judele a fost scos de Poliţie, miercuri, din Şcoala Mexic, după filmarea live.

"Mi-au sesizat mai mulţi părinţi că aici copiii sunt foarte prost îngrijiţi. (...) Nu puteţi avea lucrări cu copii în şcoală. (...) Am ciocănit la baie, m-am asigurat că nu este nimeni. Nu am filmat niciun copil în baie. (...) Vă daţi seama cât de mare este pericolul pentru nişte copii mici să meargă zilnic în acest şantier", afirma Judele, în transmisia pe Facebook de la Şcoala Mexic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.