Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a reușit Giovanni Becali să iasă din închisoare FĂRĂ plata prejudiciului

www.fanatik.ro
Giovanni Becali

Giovani Becali s-a folosit de o strategie inteligentă pentru a scăpa de plata prejudiciului. Fostul impresar s-a plâns judecătorilor că nu a mai câştigat niciun leu de când a a fost încarcerat şi de aceea nu a putut să îşi plătească prejudiciul de aproape 20 de milioane de lei. Ioan Becali a făcut declarația în condițiile în care avocatul său a depus acte care arată că firma fostului agent FIFA a plătit impozite la stat de opt milioane de lei. Cu toate acestea, Giovani a reuşit să iasă din închisoare fără plata prejudiciului.

Giovani Becali a profitat de noua lege şi nu de vechea legislaţie, care prevede în mod expres că pentru a fi eliberat condiţionat trebuie să plăteşti integral prejudiciul. În ceea ce-l priveşte pe fostul impresar, magistraţii au considerat că vechiul Cod Penal îi este mai favorabil.

Potrivit România TV, în sala de judecată a fost o situaţie paradoxală, în condiţiile în care Becali a explicat că de când a intrat în închisoare nu a mai realizat niciun venit, însă avocatul său - încercând să explice că este o persoană reeducată, care are o relaţie bună cu statul - a depus dovada că firma lui Giovani Becali a plătit impozite către stat de 8 milioane lei.

Citeşte şi: Fostă Miss Playboy, pusă la PĂMÂNT de MASCAȚI: Descinderi la un club de FIȚE din București

Totodată, Giovani Becali a explicat că are toate bunurile sub sechestru şi că dacă statul vrea să îşi recupereze prejudiciul, trebuie să îl execute.

Pe de altă parte, DNA susţine că Becali nu s-a reeducat în închisoare, ci s-a recreat, pentru că a participat la activităţi care au implicat fotbal şi tenis. În schimb avocatul spune că Becali a ţinut prelegeri inclusiv despre instituţiile Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.