Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a scăpat Crin Antonescu de DNA

crin nervos 1

Crin Antonescu s-ar fi putut afla azi în aceeaşi 'oală' cu numeroşi politicieni anchetaţi pentru abuz în serviciu. Procurorii au admis oficial că Antonescu a comis un abuz în serviciu în 1999, când era ministru al Tineretului şi Sportului, însă faptele s-au prescris. Cazul ar fi putut fi însă rezolvat de PNA la sesizarea de acum 9 ani.

7 hectare din Parcul Herăstrău au ajuns în 1999 în proprietatea firmei Domino '94 Impex SRL, în spatele căreia se află cunoscuţii oameni de afaceri Bartolomeu Finiş, Adrian Petrache şi Alexandru Bittner.

DNA a constatat că prin eliberarea Certificatului de atestare a dreptului de proprietate pe cele 7 hectare, dat de către MTS, semnat de ministrul Crin Antonescu în decembrie 1999, "a fost săvîrşit un abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, la data de 22 decembrie 1999", scrie gsp.ro.

Concluzia îi aparţine procurorului DNA Liliana Vintilă, care a dat curs sesizării celor de la Clubul Nautic Sportul Studenţesc, care ocupă o parte din cele 7 hectare. Liviu Doară, administrator şi antrenor la Clubul Nautic, dar şi avocata Dana Mîndruţă, se luptă în instanţe de 15 ani pentru salvarea celor 7 hectare din Parcul Herăstrău.

Finalul raportului DNA are şi o parte favorabilă pentru Antonescu: faptele de care ar fi putut fi acuzat pentru semnarea acelui Certificat s-au prescris din 2009, deci nu mai poate fi urmărit penal pentru acestea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.