Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a SCHIMBAT Eduard Hellvig ceea ce a găsit în SRI: 'Erau ca dulăii care mănâncă găini prin curte' / VIDEO

sri.ro
Eduard Hellvig

Klaus Iohannis a fost cel care i-a cerut lui George Maior să demisioneze din fruntea SRI a spus Sebastian Ghiță, recunoscut ca un bun priten al actualului ambasador al României în SUA! În locul lui Maior, Iohannis l-a numit pe Eduard Hellvig, fost ministru în guvernul Victor Ponta, de la PNL, la cârma celei mai importante instituții de intelligence românească.

Sebastian Ghiță, fost membru în comisia parlamentară de control a SRI, și un bun cunoscător al multor oameni importanți din Serviciu, e de părere că Hellvig a schimbat în bine structura.

Citește și: Este pe făraș! RUPTURĂ între conducere și jucătorul de AUR al lui Gigi Becali

”S-au schimbat! În primul rând a înţeles şi a găsit o formulă şi un mecanism să îl convingă pe Coldea să se oprească din aceste chestiuni.

Doi: a depărtat serviciul de această entitate neconstituţională care funcţionează fără de lege, cu acoperiţi, cu înregistrări, fără mandate, cu provocări… şi, dacă în perioada Maior-Coldea vedeam frazele alea „dosar cu sprijinul SRI”, o autostradă cu sprijinul SRI nu vedeam.

Citește și: ATENȚIE, patroni! Din aprilie, inspectorii muncii încep CONTROALELE! Ce verifică

Eu am zis: „o autostradă cu sprijinul SRI n-am văzut. În loc să-i urmăriţi pe ăia să lucre mai repede, staţi şi ne bateţi pe noi de dimineaţă şi până seara”.

Şi cred că şi o reaşezare a raporturilor interne şi o mai mare scrupulozitate şi o îndepărtare a celor care se obişnuiseră la… Erau ca dulăii care mănâncă găini prin curte… ştiţi, la un moment dat, îi mai mută de lângă găini… Are acelaşi tip de abordare pe care a avut-o şi Maior şi care este mai înţeleaptă, mai constructivă… Cred că e un director care mai degrabă îşi doreşte ca România să facă sută la sută absorţie fonduri europene decât să meargă la bilanţul la care ne batem cu corupţia, dar (corupția) creşte an de an.”, a declarat Sebastian Ghiță într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu.

Citește și: Cheltuieli URIAŞE la Primăria Capitalei: Pe ce se duc banii bucureştenilor-buget FABULOS cheltuit doar pe salarii .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.