Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a spart Gabriel Oprea peste 37.000 de euro pe petreceri în MApN

oprea

Gabriel Oprea, președintele UNPR este acum în Dubai. A plecat acolo taman de 1 Decembrie, de ziua națională a României. Chiar el... președintele partidului care a dus în derizoriu sintagma ”interesul național.”.

CRJI a publicat o anchetă din care reies grave abuzuri Marca Gabriel Oprea din poziția pe care a diținut-o... aceea de ministru al Apărării Nationale:

”Gabriel Oprea a fost ministru al Apărării între decembrie 2009 și mai 2012. Durata mandatului său a fost de 30 de luni. În aceeași perioadă, Oprea a chefuit, în interes personal, de aproape 37.000 de euro (165.000 de lei). În medie, deci, fostul vicepremier Gabriel Oprea a dat petreceri pentru apropiați de peste 1.200 de euro lunar în unități de hrănire ale Ministerului Apărării. Fără, însă, să plătească integral notele de plată, arată un raport al Ministerului Apărării.

Oprea a chefuit pe cheltuiala Armatei fără să achite adaosul legal
Conform unui raport intern al Ministerului Apărării, "În perioada 2010 - 2012, fostul ministru al Apărării Naționale, Gabriel Oprea, a organizat diferite evenimente personale în cadrul instituției militare, care au presupus servirea mesei și de către persoane din afara Ministerului Apărării Naționale. Potrivit prevederilor art. 107 lit. b) din (...), . Așa cum rezultă din raportul de audit public intern nr. A.S. 429 din 28.09.2012, fila 52-53 (anexat), nu s-a putut stabili cu exactitate modul de aplicare a cotei de 15% întrucât documentele emise nu conțineau informații în acest sens." Notele de plată ale "evenimentelor personale" organizate pentru Gabriel Oprea în unități ale Ministerului Apărării au însumat 165.073,28 lei.
Petrecerile lui Oprea din MApN, nefiscalizate
Raportul de audit al MApN menționat mai sus arată că operațiunea "Chefurile lui Gabriel Oprea", deși avea loc în unități ale Ministerului Apărării, nu era deloc militarizată, ci dimpotrivă. Astfel, la parangheliile lui Oprea nu prea se eliberau bonuri de vânzare: "vânzarea către beneficiari a preparatelor de hrană de la liniile de autoservire din obiectivele M 100 (chiar sediul Ministerului Apărării - n.r.) și DT 2 fiind efectuată fără a se marca întotdeauna operațiunea respectivă pe casa de marcat, deci fără a se elibera bonuri de vânzare".
Mai mult, ministrul Oprea avea deschisă o linie specială de creditare pentru chefuri: "În legătură cu , listele cu oferta de meniuri și copiile chitanțelor, reprezentanții structurii auditate au susținut că, deși nu este prevăzută obligația legală sau procedurală pentru întocmirea unor astfel de documente și arhivarea lor în dosare, acestea au fost elaborate de personalul încadrat la Formațiunea 1 Hrănire, pentru a :::::

CONTINUAREA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.