Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum afectează, de fapt, calculatoarele și telefoanele creierul copiilor

Facebook
copil telefon

Studiile de neuroimagistică desfășurate pe o perioadă de 23 de ani au evidențiat că timpul dedicat vizionării televizorului sau jocurilor pe calculator poate avea impact măsurabil și pe termen lung asupra funcțiilor cerebrale ale copiilor.

Această analiză, în ciuda evidențierii efectelor negative, a relevat și unele aspecte pozitive ale expunerii la astfel de activități.

Este important de menționat că rezultatele cercetărilor au demonstrat că aceste activități pot influența funcțiile cerebrale, iar această influență poate fi complexă. Pe de o parte, există aspecte negative asociate cu prea mult timp petrecut în fața ecranelor, cum ar fi riscul de afectare a concentrării și funcțiilor cognitive. Pe de altă parte, s-au identificat și efecte pozitive, posibil asociate cu anumite tipuri de conținut sau moduri de interacțiune.

Această analiză subliniază necesitatea unei abordări echilibrate în ceea ce privește utilizarea ecranelor în rândul copiilor, evidențiind că impactul asupra funcțiilor cerebrale poate fi variat și depinde de mai mulți factori, inclusiv durata expunerii, tipul de conținut și modul în care copiii interacționează cu aceste medii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.