Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum ar putea arăta Valul III Covid (cercetător)

Ziare.com
profetie

Cercetătorul Octavian Jurma consideră că în martie-aprilie s-ar putea ajunge ca noua tulpină britanică a COVID-19 să devină dominantă în România.

Citește și: Traian Băsescu critică protestele bugetarilor: 'Nu sunt justificate'

Jurma a spus luni la Antena 3 că autoritățile române par să repete greșelile făcute în toamnă. În timp ce „guvernele din Occident iau masuri disperate pentru ca isi dau seama ca au luat masuri gresite in valul doi”, în România se merge pe o relaxare a restricțiilor bazată pe o „imagine exagerat de realistă”. Cercetătorul a spus că scăderea numărului de infecții a apărut pentru că se testează mai puțin.

El spune că situația de acum, cu redeschiderea școlilor și a localurilor „arată aproape identic cu scenariul din toamnă și după ce am deschis a trebuit să închidem iar tot”. Jurma a adăugat că peste acest tablou vine circulația tulpinii britanice a COVID-19, care provoacă îngrijorări mari în special în Marea Britanie și Germania și care în România se află într-un stadiu incipient.

„In Anglia noua tulpina a dislocat in 4 luni tulpina veche in proportie de 60%. In martie-aprilie am putea constata si la noi ca noua tulpina e dominanta”, a declarat cercetătorul.

El a precizat că mutația este cu 50% mai contagioasă așa că ar trebui să se ia măsuri suplimentare de restricție care măcar să mențină rata infecțiilor la nivelul de acum, însă autoritățile nu doar că nu iau noi măsuri, ci relaxează anumite restricții.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.