Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum a încercat PSD să-l compromită pe Cătălin Predoiu

ceas timp umbra

PSD ar putea să reaprindă în spațiul public discuții despre trecutul lui Cătălin Predoiu și eventualele "relații" ale acestuia cu "problemele" de la Alro sau Rompetrol, lucruri pe care social-democrații le-au mai abordat în 2014.

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, ridica în 2 septembrie 2014, înainte de alegerile prezidențiale, o serie de întrebări despre unele aspecte "controversate" pe care le-a legat de actualul candidat PNL la Capitală, Cătălin Predoiu. La vremea aceea, Firea era vicepreședinte PSD, iar Predoiu - candidatul promis de Klaus Iohannis pentru functia de premier in situatia in care va castiga alegerile prezidentiale.

Casa de avocatura "Zamfirescu Racoti Predoiu", al carei asociat a fost Catalin Marian Predoiu, a fost creata in 2005 prin fuziunea altor doua case de avocatura. Cotata ca o casa de top din Bucuresti, printre clientii pe care ii reprezinta se numara: Rompetrol, Petrom, Alro Slatina, Bancpost, BRD, Danone, Dorna, European Drinks, GlaxoSmithKline sau HVB Tiriac.

Potrivit Gabrielei Firea, Predoiu ar fi fost legat de mai multe probleme, ca avocat al unor companii gigant din economia românească.

”Ieri au aparut mai multe informatii despre relatia lui Catalin Predoiu, ca avocat, cu mai multi giganti ai economiei romanesti, chiar in momente controversate ale existentei acestor companii - este vorba de ALRO, de Arpechim, de Rompetrol. Dezvaluirile nu au fost negate de domnul Predoiu, ci doar contextualizate. Prin urmare, cata vreme este deja public faptul ca implicarea lui Catalin Predoiu la aceste companii a generat pagube si probleme majore, in ce masura il mai sustineti pe acesta pentru a va fi candidat la postul de premier? Ramane domnul Predoiu optiunea dumneavoastra de premier? Sunteti multumit de declaratiile sale publice pe aceasta tema?” a spus Gabriela Firea.

Cu o seara în urmă, la Antena 3 fuseseră prezentate diverse informatii legate de trecutul lui Cătălin Predoiu.

Predoiu a spus atunci ca nu are legatura cu niciun "oligarh rus":
”Antena 3 mi-a acordat un spaţiu larg în această seară, ciudat în raport cu exprimările lor anterioare privind notorietatea mea.Faţă de susţinerile postului Antena 3, ţin să comunic următoarele:
1. Din anul 2008, nu mai am nici o legătură cu fosta Casă de Avocatură în care am activat, mi-am cedat toate părţile sociale, pe care le-am deţinut la intrarea în mandatul de Ministru.
2. În prezent, îmi desfăşor profesia de avocat în cadrul “Cabinetului Individual de Avocatură Cătălin Predoiu”.
3. Până în 2008, personal, sau alături de colegii din fosta Casă de Avocatură, am asistat şi reprezentat legal, subliniez, legal, câteva sute de clienţi, români sau străini.
4. Nu am nici un fel de legătură cu nici un “oligarh rus” sau de altă naţionalitate.
5. Pe durata mandatului de Ministru nu am avut alte venituri decât cele indicate în declaraţiile publice de avere.
6. Nu am desfăşurat nici o operatiune în afara legii, mi-am declarat toate veniturile şi am plătit la zi impozitele, fapt atestat de certificatele de control ale Ministerului Finanţelor Publice de-a lungul întregii cariere.
7. Sunt gata oricând să dau orice fel de lămuriri despre activitatea mea ca avocat şi cadru didactic universitar, sau de ministru, în limita legii.

8. Doresc să precizez că nu sunt văr cu Elena Udrea :)”

Fostul vicepresedinte PSD Dan Sova lansa si el atacuri dure la adresa lui Predoiu:

În perioada 1998-2002, toate fabricile din domeniul aluminiului au fost cumpărate de oligarhi de la Moscova, asistați în aceste tranzacții de casele de avocatură Cătălin Predoiu sau Valeriu Stoica. Practic, o casă de avocatură care purta numele fostului ministru al Justiției reprezenta compania Alro, implicată atunci în două mari scandaluri: cel al privatizării și cel al achiziționării de energie electrică ieftină. În ceea ce privește Arpechim, nu este vorba despre vreo ilegalitate comisă, ci de o problemă de ordin moral: casa de avocatură a lui Cătălin Predoiu a lucrat și pentru Arpechim în contextul în care compania ajunsese în proces cu proprii angajați, cărora nu le plătise salariile. În fine, în cazul Rompetrol, relațiile de afaceri dintre Cătălin Predoiu și acționarii grupului s-au întins în șase companii, fiind vorba despre o rețea de persoane și de firme cu afaceri controversate. Domnul Predoiu trebuie să lămurească controversele iscate în jurul domniei sale. Daca implicarea sa la aceste companii a generat pagube și probleme majore, atunci ar trebui să raspundă pentru ele. În aceste condiții se naște o întrebare legitimă: este nimerit ca un om cu probleme legale, ca domnul Predoiu, să fie desemnat într-una dintre cele mai importante demnități în stat?", scria el pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.