Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum arata o campanie murdara. Document PSD

vot
In acest document menit sa stopeze relele practici, sunt enumerate uneltele unei campanii murdare. Documentul este adresat adversarilor politici si e bazat pe experientele murdare semnalate in campanii. “Este o propunere pe care o facem, care vine din istoricul a ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani la nivelul municipiului, a judeţului în campaniile electorale. Vrem să evităm tot ceea ce înseamnă campanie electorală murdară”, a declarat purtatorul de cuvant la organizatiei, Cristian Stan, potrivit jurnaldedambovita.ro. Alianta PSD-UNPR-PC spune ca-si doreste ca toate partidele sa semneze acest document. Iata ce situatii ‘murdare’ semnaleaza PSD:   „La iniţiativa PSD, Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC propune tuturor competitorilor electorali, în premieră în judeţul Dâmboviţa, un pact de neagresiune electorală.  
  • Părţile semnatare ale pactului de neagresiune electorală au hotărât: Mijloacele folosite în campania electorală nu vor contraveni ordinii de drept.
  • Părţile semnatare ale acestui pact se vor abţine de la orice acţiune de natură să aducă atingere demnităţii umane, dreptul la propria imagine sau bunelor moravuri.
  • Părţile semnatare nu vor implica şi nu vor accepta implicarea autorităţilor publice, instituţiilor publice, regiilor autonome, companiilor naţionale, societăţilor comerciale ori bancare la care sunt acţionari majoritari statul sau unităţi administrativ-teritoriale ori a societăţilor comerciale care îşi desfăşoară activităţi finanţate din fonduri publice, în campania electorală.
  • Părţile semnatare nu vor solicita şi nu vor accepta finanţarea campaniei electorale de către o autoritate publică, instituţie publică, regie autonomă, companie naţională, societate comercială ori societate bancară la care sunt acţionari majoritari statul sau unităţi administrativ-teritoriale.
  • Părţile semnatare vor respecta regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale şi nu vor aduce atingere demnităţii umane, dreptului la propria imagine sau bunelor moravuri şi nu vor aduce acuzaţii cu incidenţă penală sau morală la adresa candidaţilor sau competitorilor electorali fără a fi însoţite de dovezi pertinente şi prezentate în mod explicit.
  • Locurile speciale pentru afişaj electoral vor fi folosite de către toţi competitorii electorali, astfel încât să nu împiedice folosirea acestora de către un alt competitor electoral. Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală poate aplica un singur afiş electoral
  • Părţile semnatare se vor abţine de la orice act de împiedicare a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales, nu vor oferi bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi, vor respecta secretul votului, se vor abţine de la orice acţiune de distrugere, deteriorare, murdărire a platformelor program afişare etc."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.