Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum arată prima lună de mandat la Președinția Consiliului UE? Premierul Dăncilă anunță CONSENS în 24 de dosare

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă PSD

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că în prima lună de mandat la Președinția Consiliului UE, România a condus aproximativ 70 de trialoguri în Palamentul European și a reușit să obțină consens pentru 24 de dosare de pe agenda europeană, în domenii precum transporturi și finanțe.

Dăncilă: În prima lună a Președinției CUE, România a condus 70 de trialoguri. Consens pe 24 de dosar

„În luna care s-a scurs de la preluarea mandatului, România a condus aproximativ 70 de trialoguri, întâlniri în Parlamentul European, în cadrul european în cadrul cărora au fost obținute rezultate concrete. Am reușit să obținem consens pentru 24 de dosare, care privesc teme cu impact în viața de zi cu zi a cetățenilor, mă refer la agricultură și pescuit, mediu, transporturi, comunicații și societate informațională, muncă și protecție a lucrătorilor, competitivitate și finanțe”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de vineri a Guvernului, conform Mediafax.

Premierul a afirmat că Guvernul României are o bună cooperare cu Parlamentul European și Comisia Europeană.

„Suntem așadar implicați activ în toate palierele în acțiunile pe care le presupune Președinția rotativă a Consiliului UE, iar toate acțiunile pe care le desfășurăm au în centru preocupărilor noastre cetățenii europeni și mă bucur că avem o bună cooperare cu celelalte instituții europene, mă refer la Parlamentul European și la Comisia Europeană. Ne dorim să menținem acest ritm de lucru și în celelalte luni și să finalizăm și celelalte dosare”, a adăugat Dăncilă.

Aceasta a anunțat că vineri, în cadrul agendei europene, vor avea loc discuții între România și oficialii europeni pe directiva gaz și copyright.

„Încheiem astăzi (vineri - n.r) încă o săptămână cu activitate intensă și decizii importante pentru viitorul UE, în calitate de deținători ai Președinției rotative a Consiliului UE. Chiar astăzi sunt programate discuții esențiale pe directiva gaz și copyright. Sunt convinsă că la sfârșitul acestei zile România va dovedi încă o dată că își respectă parteneriatul strategic pe care îl are și că își îndeplinește cu succes rolul pe care îl are în aceste șase luni”, a conchis Viorica Dăncilă.

România a preluat Președinția Consiliului UE la 1 ianaurie 2019 pentru o perioadă de șase luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.