Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum au dejucat americanii planul unui asasinat al lui Barack Obama: Voiam să îl împușc în cap

obama

Un bărbat acuzat că plănuia să comită un atac la Capitoliul din SUA a sunat din închisoare la un post de televiziune şi a declarat că, dacă nu ar fi fost arestat, ar fi mers la Washington şi l-ar fi împuşcat pe preşedintele Barack Obama în cap, relatează Associated Press.

Postul de televiziune WXIX-TV din Cincinnati a anunţat că Christopher Lee Cornell, în vârstă de 20 de ani, a sunat de la închisoarea din Kentucky în care este deţinut, a mărturisit că este un susţinător al grupării Stat Islamic şi a afirmat că plănuia să ucidă oficiali guvernamentali, din cauza bombardamentelor americane asupra organizaţiei teroriste, scrie Mediafax.

Televiziunea a difuzat parţial interviul vineri noaptea, după ce avocatul lui Cornell a avertizat fără succes în instanţă că acest lucru ar putea încălca dreptul inculpatului la un proces echitabil. "Aş fi luat o armă, aş fi pus-o la capul lui Obama, aş fi apăsat pe trăgaci, apoi aş fi tras mai multe gloanţe asupra membrilor Senatului şi Camerei Reprezentanţilor şi aş fi atacat ambasada israeliană şi alte clădiri", a declarat Cornell, întrebat ce ar fi făcut dacă nu ar fi fost arestat în ianuarie.

Autorităţile federale l-au inculpat pe Cornell pentru două acuzaţii care se pedepsesc cu până la 20 de ani de închisoare fiecare: tentativă de ucidere a unor angajaţi şi oficiali guvernamentali şi solicitare de a comite o crimă cu violenţă. El riscă să fie vizat şi de o acuzaţie legată de arme. Inculpatul a pledat nevinovat şi aşteaptă să fie judecat în Cincinnati. Cornell a fost arestat în afara unui magazin de arme din apropierea locuinţei sale, la 14 ianuarie, după ce FBI a afirmat că a cumpărat două puşti de asalt M-15 şi 600 de cartuşe. FBI a precizat că acuzatul intenţiona să atace Capitoliul (sediul Congresului) cu bombe improvizate şi să împuşte oficiali guvernamentali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.