Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum cataloghează Raluca Turcan achitarea lui Ludovic Orban: Vorbește despre SISTEM

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban la curtea suprema Inquam Photos

Achitarea fostului deputat liberal Ludovic Orban de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu face decât să întărească ideea independenţei justiţiei, a declarat marţi preşedintele PNL, Raluca Turcan.

"Ne bucurăm foarte mult pentru colegul nostru Ludovic Orban şi am avut încredere în el, aşa cum avem încredere şi în alţi colegi că sunt nevinovaţi. Dar trebuie să separăm lucrurile. Această bucurie pe care o avem pentru problema personală cu care se confruntă Ludovic Orban nu trebuie amestecată cu problema de sistem. Dacă discutăm despre sistem, atunci faptul că a existat o achitare, este dovada cea mai clară a independenţi instanţelor judecătoreşti. Întotdeauna într-un sistem judiciar există condamnări şi achitări. Faptul că suntem în momentul de faţă confruntaţi cu o achitare, nu poate decât să ne întărească ideea independenţei în justiţie şi să ne facă să milităm în continuare pentru aceasta şi pentru menţinerea progreselor obţinute", a afirmat Turcan, la Palatul Parlamentului, la finalul unei şedinţe cu parlamentarii PNL, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCENE ȘOCANTE într-o casă din Brașov: ORORILE unui pensionar asupra fiicei minore a fostei sale concubine

Potrivit acesteia, treaba liberalilor va fi să semnaleze că abuzurile trebuie sancţionate de către instituţiile din justiţie - CSM, Inspecţia Judiciară.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus marţi achitarea fostului deputat Ludovic Orban pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, într-un dosar în care este acuzat că ar fi cerut bani omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului 2016.

Citește și: BOMBĂ Ce urma să i se întâmple lui Kim Kardashian la Paris: Declarațiile șocante ale unui jefuitor

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.