Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum CITIM posibila trimitere în brațele DNA a lui Călin Popescu Tăriceanu. Implozia Coaliției sau joc pentru relansarea candidaturii prezidențiale? (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
Calin Popescu Tariceanu

Comisia Juridică a Senatului a decis după luni de amânări să admită solicitarea procurorilor DNA de încuviințare a cercetării penale în Dosarul Microsoft. Votul a fost unul indecis (VEZI AICI), dar președintele Comisiei Juridice a Senatului României, Robert Cazanciuc, a anunțat că va fi trimisă plenului recomandarea de încuviințare a solicitării DNA.

În aceste condiții s-au iscat imediat două piste:

Vezi și: Lovitură pentru PSD! Nici Ion Iliescu nu a VOTAT cu partidul la alegerile europarlamentare

-PSD s-a schimbat total și pur și simplu vrea să scape de anatema că se luptă cu justiția și își va trimite aliatul în brațele DNA chiar și cu riscul ieșirii de la guvernare a ALDE și implicit căderea iminentă a Guvernului Dăncilă

-Călin Popescu Tăriceanu însăși ar fi cerut tranșarea rapidă a cazului său pentru că se simte total nevinovat și ar vrea tranșarea dosarului repede pentru a putea să revină pe cai mari cu o candidatură la prezidențiale

1.PSD s-a schimbat total și pur și simplu vrea să scape de anatema că se luptă cu justiția și își va trimite aliatul în brațele DNA chiar și cu riscul ieșirii de la guvernare a ALDE și implicit căderea iminentă a Guvernului Dăncilă

Vezi și: Zboară 'Acvila' din Guvern?

Reacțiile din zona ALDE susțin că vestea deciziei Comisiei Juridice a Camerei Deputaților de încuviințare a solicitării DNA de cercetare a lui Călin Popescu Tăriceanu în Dosarul Microsoft a căzut ca un trăznet. Mai multe voci au strigat la unison - Trădare!.

Este mai mult decât evident că Robert Cazanciuc, președintele Comisiei Juridice nu ar fi făcut nimic fără știința și încuviințarea Vioricăi Dăncilă. În acest caz nu mai e nici un dubiu că social-democrații ar dori că public să dea semnalul că acceptă votul popular și lasă orice tip de război în zona Justiției sacrificându-l chiar și pe aliatul său.

Riscul imediat la care se expune PSD e să se rupă Coaliția. Asta ar trimite PSD în Opoziție ceea ce pare că își doresc tot mai mulți lideri ai partidului. Nu e clar dacă ALDE ar rupe Coaliția tinând cont de dezastrul de la 26 mai cănd nu a trecut pragul electoral și că fără accesul la resurse partidul s-ar prăbuși și mai tare.

Deocamdată la nivel de discurs liderii PSD susțin că votul este secret, dar că ”nu cred ca un coleg al meu ar vota pentru un astfel de abuz cât încă mai sunt șeful acestui grup, dar votul este secret și fiecare va decide”, a spus senatorul Șerban Nicolae, șeful Grupului parlamentar al PSD de la Senatul României.

2.Călin Popescu Tăriceanu însăși ar fi cerut tranșarea rapidă a cazului său pentru că se simte total nevinovat și ar vrea tranșarea dosarului repede pentru a putea să revină pe cai mari cu o candidatură la prezidențiale

E o pistă lansată pe holurile Parlamentului și ar putea fi luată în seamă în contextul actual. Varianta nu prea este sprijinită de semnalele care vin din zona ALDE. Deși pare departe acum o candidatură la prezidențiale, dorința încă există în ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat.

Chiar dacă s-ar decide încuviințarea și s-ar spera la o soluție rapidă.... o decizie a procurorilor și cu atât mai mult a unor judecători este departe de a fi dată înainte de data alegerilor prezidențiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.