Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum explică managerul Institutului Marius Nasta numărul mare de cazuri Covid în Capitală: 'Suntem după minivacanță'

digi24.ro
beatrice mahler

Plecarea din Capitală de 1 Decembrie este un obicei și în București, dar se și testează mult mai mulți locuitori - este explicația medicului Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, pentru numărul mare de contaminări: „Nu resimțim o evoluție favorabilă”.

Lucrurile nu pot fi, cel puțin pentru spitalele din București, bune. Medicii spitalului „Marius Nasta” nu resimt o evoluție favorabilă sau o scădere a numărului de solicitări pentru internare, dar nici o scădere a numărului de pacienți care se prezintă pentru testare ca fiind simptomatici, a declarat, la Digi24, după bilanțul de miercuri al Covid-19, medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”.

În opinia medicului, este extrem de important ca cifrele să fie evaluate în contextul numărului de laboratoare care fac testare în alte orașe: „Este bine că nu am ajuns la 10.000, este bine că suntem pe un trend ușor descendent, însă trebuie să privim cu mare atenție aceste cifre și cu multă responsabilitate în ceea ce privește testarea pentru că, din punctul meu de vedere, aici trebuie să facem eforturi: să creștem capacitatea de testare sau să diversificăm metoda de testare”.

Cântărețul Sișu Tudor intervine în scandalul de rasism: 'Je suis Colțescu'

Întrebată de ce nu funcționează măsurile restrictive în Constanța și București, două localități aflate în vârful clasamentului de miercuri, Beatrice Mahler a răspuns: „Suntem la puține zile de la momentul vacanței de 1 decembrie. Știm că plecarea din Capitală e un obicei în această minivacanță. Pe de altă parte, în Capitală se testează multe mai mult și foarte mulți locuitori ai Capitalei își permit să plătească testarea. Vorbim de persoane care au posibilități diferite, care au educație diferită și au acces la servicii de sănătate la care poate în alte părți ale țării oamenii nu au acces. Este important să vedem ce avem de făcut în acest moment pentru că într-adevăr menținerea la acest număr mare de cazuri nu va fi un moment ușor îl luna decembrie pentru spitalele din București”.

În ce privește o eventuală carantină a Capitalei, managerul Institutului „Marius Nasta” a spus că din păcate direcția în care merge Bucureștiul nu este una favorabilă și cu siguranță trebuie luate în calcul toate variantele astfel încât numărul de cazuri să scadă.

Rata de infectare în Capitală este de 6,77 la mia de locuitori, cu 1.946 cazuri noi de contaminare în ultimele 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.