Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum explică PNL 'recuperarea' lui Cătălin Cherecheş. Mişcări pe 'modelul Iohannis'

pnl

PNL şi Coaliţia pentru Baia Mare au încheiat un protocol de colaborare la nivel local, dar şi de spijin reciproc la alegerile parlamentare. Coaliţia pentru Baia Mare este alianţa (FDGR-PNŢCD-PSRo-UNPR) care l-a propulsat pe Cătălin Cherecheş într-un nou mandat de primar, deşi se afla în arest preventiv. Edilul, în prezent în arest la domiciliu şi suspendat din funcţie, încă are un cuvânt greu de spus în Coaliţie, iar prin această mutare a revenit practic alături de PNL, partid din care a fost exclus în 2013.

Preşedintele PNL Maramureş, Mircea Dolha, consideră că beneficiile pentru filala judeţeană a partidului justifică protocolul controversat, pentru că există criterii clare ale colaborării. Mai mult, faptul că aleşii locali FDGR au devenit membri PNL, în baza protocolului, aminteşte de parcursul preşedintelui Iohannis.

Vezi şi: DOCUMENT: Protocolul semnat de PNL cu PNŢCD, FDGR, PSRo şi UNPR

"Avem un protocol foarte clar şi foarte explicit, cu nişte paşi care trebuie urmaţi şi de o parte şi de cealaltă. PNL a devenit majoritar în CL Baia Mare, a înscris consilierii locali şi municipali FDGR în PNL, ceea ce e un lucru foarte bun. Domnul Iohannis din FDGR a venit în PNL", a declarat Dolha pentru stiripesurse.ro.

Coaliţia pentru Baia Mare va putea propune o persoană pe listele PNL la parlamentare, iar surse din cadrul alianţei spun că ar putea fi vorba despre mama primarului Cherecheş, Viorica Cherecheş, medic şi manager de spital.

"Candidatul pe care Coaliţia o să-l desemneze pe listele PNL trebuie să îndeplinească trei condiţii: să respecte întru totul criteriile de integritate, să fie membru de partid şi să aibă recunoaştere şi grad ridicat de încredere în rândul cetăţenilor din Baia Mare şi judeţul Maramureş. În acest moment nu avem un nume pe lista de candidaţi. În anexa protocolului scrie că PNL are drept de veto cu privire la candidatul propus de Coaliţie. Trebuie să fie o persoană integră", mai spune deputatul Mircea Dolha.

Vezi şi: Mama lui Cătălin Cherecheş, posibil candidat PNL la parlamentare

Liderul PNL Maramureş susţine că nu are nevoie de acordul conducerii centrale a partidului pentru noul protocol, pentru că filiala are independenţă şi respectă statutul şi deciziile de la nivel naţional.

Cât despre faptul că noii parteneri au un protocol şi cu PSD la nivelul Consiliului Judeţean Maramureş, Dolha spune că nu îl deranjează, dar nici nu va exista o colaborare între liberali şi social-democraţi.

"Între PSD şi PNL nu va exista nicio colaborare şi niciun protocol. Însă Coaliţia poate să respecte protocolul avut înainte. Nu ne deranjează atâta timp cât PNL a devenit majoritar în Consiliul Local. Adică începând de astăzi, PNL Baia Mare are viceprimar, deşi a suferit o înfrângere ruşinoasă la alegerile locale, din cauza unui management defectuos. Ne vom putea din nou impune viziunea de dezvoltare a judeţului, având în vedere că în ultimii 25 PNL a avut un cuvânt greu de spus în Baia Mare şi în judeţ. Vă garantez că nici pesediştii nu vor dormi bine la noapte, dar nici unii dintre cei care credeau că fac jocuri şi lasă partidul acesta într-o zonă de 10-15%", a mai punctat Mircea Dolha.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.