Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum explică prefectul de Harghita, Ion Proca, singurul caz pozitiv de coronavirus din județ: Oameni sunt disciplinați

coronavirus

Prefectul de Harghita, Ion Proca, susține că înregistrarea unui singur caz de infectare cu coronavirus se datorează populației care este disciplinată, dar și faptului că cei care au venit din străinătate au lucrat în Germania, Marea Britanie sau Danemarca, și mai puțin în Italia sau Spania.

Ion Proca a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că locuitorii județului Harghita au înțeles să respecte autoizolarea la domiciliu.

„Situația în județul Harghita este bună, avem o singură persoană depistată pozitiv. Cred că acest lucru se datorează și unui spirit mai disciplinat al populației, lucru pe care l-am apreciat la membrii comunității. De asemenea, avem un număr mare de autoizolați la domiciliu, cam 3.500 de persoane, dar oamenii au înțeles să respecte acest lucru. Este important și faptul că am început carantinarea mai târziu, fiind vorba, prioritar, despre oameni care au lucrat în străinătate în Marea Britanie, Danemarca, Germania și foarte puțini în Italia sau Spania. Până când acolo nu a fost o problemă mare, nu a fost nici la noi”, a spus Proca.

Citește și: Ministrul Finanțelor: ‘Să știți că avem timp de reforme. Bineînțeles, că aparatul public este ineficient’

Acesta susține că, în plus, a contat și faptul că pe plan județean, este o colaborare foarte bună între toate structurile și instituțiile aflate în prima linie.

În județul Harghita a fost confirmat, joi, primul test pozitiv la COVID-19. Harghita era singurul județ din România în care nu a fost confirmat până acum nici măcar un singur caz de coronavirus.

Potrivit informațiilor transmise de Prefectura Harghita, este vorba despre o persoană care s-a întors în țară, din Franța, în 23 martie. Persoana s-a aflat în izolare acasă și i-a fost recoltată o probă la COVID-19 miercuri. Confirmarea testului s-a făcut joi. Pacientul a fost preluat și transportat de către specialiști la Secția infecțioase a Spitalului Municipiului Odorheiu Secuiesc, unde se află sub supraveghere medicală. Specialiștii epidemiologi și ai Direcția de Sănătate Publică Harghita fac o anchetă epidemiologică. În Harghita, joi erau 157 de persoane în carantină și 1.713 persoane aflate în autoizolare acasă. De asemenea, până la această oră Harghita era singurul județ din România în care nu a fost confirmat nici măcar un singur caz de coronavirus.

Citește și: Producătorii de medicamente: Rugăm populația să renunțe la obiceiul de a stoca medicamente, oricare ar fi acestea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.