Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum explică un deputat PSD spargerea boicotului la votul pentru MRU

PSD

Conducerea PSD a luat decizia de a boicota votul din Parlament pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE. Au existat însă şi patru parlamentari care au spart boicotul şi s-au prezentat la votul din plen, decizie care a contribuit la asigurarea cvorumului.

Unul dintre cei care nu au urmat directia de partid a fost deputatul de Gorj Vasile Popeangă. Acesta afirmă că nimeni nu îi poate lua unui ales dreptul la vot.

"Eu am considerat că nu poate să-mi ia nimeni dreptul la vot. Am considerat că e oportun să mă prezint la vot, ţinând cont şi de declaraţiile contradictorii ale conducerii partidului. Am considerat că trebuie să mă prezint la vot pentru că de aia am fost ales deputat. Eu nu sunt un om foarte apropiat de ceea ce se întâmplă la vârful PSD, că sunt un simplu parlamentar, probabil că cei care fac parte din conducere sunt mai informaţi", a declarat deputatul de Gorj, la B1 TV.

Întrebat de tensiunile şi taberele din PSD, deputatul Popeangă s-a declarat neştiutor. "Nu aş putea să spun acum câte aripi sunt în PSD, dar sunt destule discuţii în grupul parlamentar vizavi de anumite atitudini. Şi pe strategia naţională de apărare s-a vorbit, s-a stabilit ceva şi când a fost să se voteze s-a votat altceva. Eu am luat această decizie şi sigur că mi-o asum. Nu ştiu dacă este dezordine în PSD, pentru că nu au fost mulţi parlamentari care au luat această decizie. Nu cunosc problemele care se discută în forurile superioare de conducere", a mai precizat deputatul.

content-image

Vasile Popeangă îşi mai motivează gestul şi prin comparaţie cu vechea putere PDL, care recurgea la boicot parlamentar şi era, la vremea respectivă, criticată de PSD. "Să ştiţi că eu sunt un mic om politic şi sunt conştient. Mi-am evaluat şi consecinţele, să nu credeţi că fac anumite gesturi politice, dar repet, am considerat că nimeni nu poate să-mi ia dreptul meu. În legislatura trecută, când erau alţii în majoritate, făceau astfel de gesturi şi noi îi criticam şi am spus că vom face altfel de politică. Sunt de acord că trebuie să respect decizia partidului cu privire la felul în care trebuia să votez, dar nu pot să accept să ţi se ia dreptul la vot", a decarat deputatul de Gorj.

Social-democratul mai susţine că nu a negociat cu PNL, iar decizia de a sparge boicotul a fost o decizie luată cu puţin timp înainte de vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.