Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum EXPLOATEAZĂ multinaționalele copii pe plantații unde au fost folosite pesticide TOXICE

stareapresei.ro
refugiati copii

Companii multinaţionale comercializează produse de bază şi cosmetice care au în componenţă ulei de palmier la obţinerea căruia sunt exploataţi copii pe plantaţiile din Indonezia, susţine un raport al organizaţiei Amnesty International, care susţine drepturile omului, informează agenţiile de presă internaţionale.

"Companiile închid ochii în ceea ce priveşte exploatarea muncitorilor din linia lor de fabricaţie şi mari mărci de cosmetice continuă să profite de practici ilicite deplorabile", a subliniat organizaţia internaţională în raportul său. Documentul este sprijinit de investigaţii efectuate pe plantaţiile de palmieri din Indonezia, care îi aparţin gigantului Wilmar, din Singapore.

Citește și: Un nou bilanţ oficial al accidentului aviatic din Columbia arată 71 de morţi şi 6 supravieţuitori

"Mari societăţi precum Colgate, Nestle şi Unilever îşi asigură consumatorii că produsele lor conţin ulei de palmier durabil, ceea ce înseamnă că este prevenită despădurirea, că respectă mediul înconjurător şi populaţiile locale şi nu este absolut nimic durabil în uleiul de palmier dacă pui copii să muncească şi îi mai şi obligi să muncească", mai arată raportul.

Pentru a elabora raportul intitulat "Marele scandal al uleiului de palmier: abuzuri în materie de muncă ale marilor branduri", organizaţia a intervievat 120 de muncitori angajaţi pe plantaţii de palmieri cultivaţi pentru ulei care îi aparţin companiei Wilmar, precum şi trei furnizori ai acestei firme din Kalimantan şi Sumatra, două regiuni din Indonezia care produc mari cantităţi din acest ulei vegetal.

Citește și: ULTIMUL HAL Au făcut SEX în curtea spitalului din Satu Mare / FOTO

Printre abuzurile constatate, copii de 8-12 ani cară saci care cântăresc 12-25 de kilograme şi lucrează fără echipamente de protecţie pe plantaţii unde au fost folosite pesticide toxice, observă Amnesty. Mulţi părăsesc şcoala pentru a-şi ajuta părinţii pe plantaţii, mai adaugă organizaţia.

Femeile sunt constrânse să lucreze în condiţii de program prelungit sub ameninţarea că li se reduce salariul, sunt plătite mai puţin decât salariul minim şi câştigă doar 2,5 dolari pe zi în cazuri extreme.

Citește și: ADEVĂRUL despre fructele pe care le cumpărăm din magazine: Sunt IRADIATE și vechi

Compania Wilmar a admis că există probleme cu forţa de muncă, însă alte societăţi contactate de Amnesty au negat orice încălcare a drepturilor muncitorilor, potrivit Agerpres.

Indonezia are o legislaţie strictă conform căreia majoritatea acestor abuzuri sunt infracţiuni, dar legile nu sunt aplicate îndeajuns, mai notează Amnesty International.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.