Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum gestionează Franța actele de pedofilie comise de preoții catolici

pedofili

Episcopatul francez a lansat vineri un site care permite urmărirea implementării măsurilor luate în favoarea victimelor actelor de pedofilie comise de reprezentanţi ai Bisericii Catolice, relatează AFP.

"Acest site va fi actualizat cu regularitate, în scopul transparenţei, pentru ca toată lumea să fie mai bine informată", a anunţat Conferinţa Episcopilor din Franţa (CEF).

În noiembrie anul trecut, CEF a recunoscut "responsabilitatea instituţională a Bisericii Catolice" franceze faţă de actele de pedofilie comise împotriva a mii de victime şi "dimensiunea sistemică" a acestor infracţiuni, şi a anunţat o serie de măsuri concrete, la o lună după publicarea unui raport al Comisiei independente privind abuzurile sexuale din cadrul bisericii franceze.

Preşedintele CEF, Eric de Moulins-Beaufort, a anunţat atunci înfiinţarea unei "instanţe naţionale independente de recunoaştere şi de reparaţie", condusă de un jurist, pentru a instrumenta solicitările formulate de victimele actelor de violenţă sexuală.

Raportul Sauvé, publicat în octombrie, a estimat la 330.000 numărul persoanelor de peste 18 ani care au fost după anul 1950 victime ale unor violenţe sexuale - atunci când erau minore -, comise de clerici, călugări şi de persoane care aveau legături cu Biserica Catolică.

Noul site lansat (https://abus-quefaitleglise.catholique.fr/) precizează, pentru fiecare măsură anunţată în 2021, progresul acesteia, prin menţiunea "încheiat", "în desfăşurare", "în aşteptare" sau "de făcut".

Pe acest site, în ziua lansării, CEF a listat nouă măsuri sau serii de măsuri la rubrica "încheiat" şi a enumerat alte 15 "în desfăşurare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.