Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum i-a ajutat Israelul pe ucigașii jurnalistului Jamal Khashoggi: Edward Snowden rupe tăcerea și face dezvăluiri grave - VIDEO

Jamal Khashoggi

O companie israeliană specializată în dezvoltarea de software de supraveghere a dispozitivelor mobile i-ar fi ajutat pe asasinii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a declarat într-o video conferință pentru publicul israelian fostul agent de securitate american Edward Snowden, relatează Bloomberg.

Aflat într-o locație secretă din Moscova, Snowden a spus că mai multe companii israeliene se află în spatele liderilor de state și de guverne care achiziționează programe de supraveghere care permite acestora să-și spioneze adversarii politici, scrie mediafax.ro.

Citește și: Rareș Bogdan aruncă-n aer scandalul momentului! Cine e omul din Guvern care ar fi primit mită

Un software dezvoltat de o altă companie de profil, care poate infecta un dispozitiv inteligent și care astfel se poate transforma într-un instrument de supraveghere, a fost instalat în telefonul mobil al unui alt disident saudit care se afla în contact cu Khashoggi, a declarat Snowden, care a citat un grup de experți ai unei companii canadiene de securitate online.

Acest individ ar fi fost cel care ar fi ajutat la prinderea și uciderea jurnalistului în interiorul consulatului, este de părere Snowden, fără a oferi vreo dovadă în acest sens.

Citește și: Eugen Teodorovici a făcut marele anunț! Ce se întâmplă cu Autostrada Unirii

Această companie este ”cea mai periculoasă dintre cele mai periculoase organizații care comercializează astfel de dispozitive care sunt folosite în mod activ pentru a încălca drepturile dizidenților, activiștilor dau a unor minunați răi jucători. Dar nu este singura”, a adăugat Snowden.

Reprezentanții companiei israeliene au transmis că ei comercializează aceste sisteme doar forțelor guvernamentale autorizate pentru a le utiliza în lupta împotriva infracționalității și a terorismului.

Citește și: Gabriela Firea a dat lovitura în Spania! Ce echipă de specialiști va veni și ce vor face

Snowden, în vârstă de 35 de ani, fost angajat al CIA și contractor al Agenției Naționale de Securitate a SUA, trâiește în Rusia din 2013, când a fugit din SUA și a dat publicității programe clandestine ale NSA care colectează date de pe telefon și Internet.

Videoconferința, organizată de o firmă de relații publice din Tel Aviv, a reprezentat prima sa apariție în fața unui public israelian.

Citește și: Rareș Bogdan aruncă-n aer scandalul momentului! Cine e omul din Guvern care ar fi primit mită .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.