Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum își ROTUNJESC magistrații veniturile

magistrati

Printre candidații la un post în viitorul Consiliu Superior al Magistraturii (CSM) se regăsesc judecători și procurori care își rotunjesc veniturile din alte activități, în afara celei pentru care iau salariu. Astfel, în afară de sumele obținute din predarea la universități sau din drepturi de autor, unii candidați încasează bani din chiriile imobilelor pe care le dețin sau din agricultură.

Imagini INEDITE: Cum și-a început Elena Udrea dimineața

Potrivit News.ro, familia judecătorului Marian Buda, care candidează la CSM din partea Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), a încasat, în anul fiscal 2014, 135.000 de lei din exploatarea unui teren agricol de 60 de hectare din comuna Leu, județul Dolj, teren care nu apare însă în declarația de avere a magistratului ca fiind în proprietatea sa.

Primăria Craiova, vizată de DNA . Cercetări pentru spălare de bani, dare şi luare de mită

Același judecător a mai încasat, în aceeași perioadă, 1.800 de euro și 18.000 de lei din închirierea a două apartamente.

Viorica Trestianu candidează la CSM tot din partea instanței supreme. Potrivit ultimei declarații de avere, pe lângă salariul de judecător, ea a mai încasat 330.000 de lei, dividende, în urma acțiunilor deținute la Fondul Proprietatea.

Numele Vioricăi Trestianu a fost vehiculat într-o anchetă DNA pentru că ar fi mers în excursii în străinătate pe banii avocatei Claudia Gherbovan, trimisă în instanță pentru că ar fi mituit-o pe judecătoarea Gabriela Bârsan ca să "aranjeze" unele procese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.