Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum îmbrățișează Germania GNL într-o intenție de reducere a dependenței de gazele rusești

Focus Energetic
tanc petrolier gaze LNG

În încercarea de a diminua dependența de gazul natural rusesc, Germania adoptă tehnologia gazelor lichefiate (GNL), în același timp pregătindu-se să beneficieze de proiectul Nord Stream 2, condus de Gazprom.

Eforturile guvernului german de a dobândi independența energetică, prin diversificarea aprovizionării cu gaze naturale care se transformă treptat, începe cu Minister President of Lower Saxony Stephan Weil care intenționează să pornească într-o vizită oficială la Qatar la sfârșitul lunii noiembrie pentru a discuta aprovizionarea cu gaze naturale lichefiate (GNL).

Merkel merge pentru diversificarea aprovizionării cu energie

În urma criticilor din partea SUA cu privire la implicarea Berlinului în proiectul Nord Stream 2, condus de Gazprom, în martie 2018, cancelarul german Angela Merkel a semnalat disponibilitatea de a construi o industrie de gaz natural lichefiat, în scopul de a reduce dependența țării de gazoductul rusesc.

În acest scop, Germania are în vedere acum patru opțiuni:

· German LNG GmbH (Brunsbüttel, Hamburg);

· Terminal GNL Wilhelmshaven - Unitatea de regasificare a depozitelor plutitoare (FSRU);

· LNG Stade GmbH;

· Rostock LNG GmbH.

Cele patru terminale de import de GNL ar putea primi 635 miliarde de metri cubi de gaz natural până în 2023, potrivit Houston Chronicle, care prevede că Germania ar putea deveni o piață energetică potențială pentru producătorii americani de GNL, în special având în vedere că Berlinul intenționează să închidă tot cărbunele rămas și centrale electrice până în 2038.

Între timp, Germania caută și alți furnizori de combustibil super-răciți.

Qatar este gata de furnizare și să investească în terminalele GNL din Germania

În septembrie 2019, ambasadorul Germaniei în Qatar, Hans-Udo Muzel, a lăudat viitoarea vizită a delegații la nivel înalt din Germania către națiunea arabă, care are rezerve de gaze naturale dovedite de aproximativ 25 de trilioane de metri cubi și care numesc proiectul terminalului GNL "vital pentru Germania" .

Având în vedere că unul dintre terminalele GNL poate fi construit în Stade, un oraș mic din Saxonia Inferioară, turul Qatar al lui Stephan Weil capătă o nouă semnificație.

Weil încearcă să consolideze cooperarea cu Qatarul, dublându-se la promovarea proiectelor de GNL, în ciuda numeroaselor avertismente ale experților cu privire la consecințele negative asupra mediului, precum și la riscurile financiare.

Potrivit The Peninsula, un cotidian în limba engleză Qatari, dacă discuțiile lui Weil cu Doha se dovedesc a fi de succes, companiile germane vor cumpăra GNL direct din Qatar.

În plus, gigantul energetic Qatar Petroleum al țării arabe peninsulare ar putea investi și în noi terminale de GNL din Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.