Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum îmbunătățește blockchain-ul și cripto-ul viețile persoanelor LGBTQ +?

malta.bc.events
criptomonede industria muzicala

Trăim într-o lume în care, în cel puțin 69 de țări, există legi naționale care incriminează relațiile homosexuale între adulți, deși este corect să reținem că acest număr a scăzut de-a lungul timpului. Tehnologiile emergente joacă un rol important în procesul de protejare a persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transgender și intersexuale de violență și discriminare și de a oferi acces la asistență medicală și servicii financiare. Fiind eu însumi parte a comunității LGBTQ, asist la numeroasele schimbări pozitive pe care tehnologiile descentralizate ni le pot oferi ca comunitate.

Anul trecut, lumea a asistat la apariția pandemiei COVID-19 , care afectează și astăzi toată lumea. Potrivit cercetărilor publicate luna trecută, „Persoanele cu HIV prezintă un risc crescut de a fi internate [la] spital cu COVID-19 sever și de a muri de COVID-19.” Conform Programului Comun al Națiunilor Unite pentru HIV / SIDA (UNAIDS), populația cea mai vulnerabilă la HIV este comunitatea LGBTQ, riscul de a controla HIV este de 34 de ori mai mare pentru femeile transgender și de 25 de ori mai mare în rândul bărbaților homosexuali. Ca răspuns, Fundația LGBT a decis să plasezeTestele HIV pe blockchain, care „fac ca întregul proces să fie transparent și trasabil” și ajută la prevenirea răspândirii HIV în rândul populațiilor vulnerabile. Așa cum a spus Erik Lamontagne, economist senior la UNAIDS, „Această tehnologie ne permite să ne mișcăm aproape la fel de repede pe măsură ce epidemiile se mișcă. Și acest lucru este fantastic! Aceasta este una dintre oportunități. ”

Chiar și în țările dezvoltate, precum Statele Unite, persoanele LGBTQ se confruntă cu provocări financiare din cauza identității lor sexuale sau de gen. Criptomonedele și finanțele descentralizate pot îmbunătăți accesibilitatea și incluziunea financiară, în special pentru grupurile minoritare, iar tehnologia blockchain poate distribui în mod transparent finanțarea , ceea ce poate beneficia și comunitatea LGBTQ.

Tehnologiile emergente prind avânt, devenind nu doar o industrie de nișă inovatoare, ci mai degrabă practica noastră zilnică. Pentru a afla ce părere au reprezentanții industriei cripto și blockchain despre impactul acestor tehnologii asupra comunității LGBTQ, Cointelegraph a contactat mai mulți dintre ei pentru a-și cere părerea cu privire la următoarele întrebări: Tehnologiile emergente pot ajuta membrii comunității LGBTQ să își îmbunătățească viața ? Și dacă da, cum?

Caroline Pugliese este directorul parteneriatelor de creatori, divertisment, la Rally - o rețea deschisă care permite creatorilor să lanseze economii independente alimentate de blockchain-ul Ethereum.

„Crypto oferă unele dintre cele mai pozitive evoluții și oportunități pentru comunitatea LGBTQ pe care le-am văzut în tehnologie în ultimele decenii. Jetoanele sociale, în special, sunt un spațiu în creștere, ideal pentru construirea de sprijin comunitar pentru talentul LGBTQ și pentru întreprinderile mici, precum și pentru a oferi spațiu pentru activări specifice cauzate de motiv, fără riscul de a fi dezformate sau demonetizate. Confidențialitatea pe care blockchain-ul o poate oferi și accesul deschis la multe platforme criptografice le permite oamenilor să participe chiar și atunci când comunitatea sau locația lor fizică nu acceptă populația LGBTQ."

Christof Witting este fondatorul și CEO-ul Hornet, o rețea socială stranie cu peste 30 de milioane de utilizatori în întreaga lume.

„Tehnologiile emergente joacă un rol major pentru comunitatea LGBTQ, indiferent dacă ne place sau nu. Din punct de vedere negativ, 64% dintre americanii LGBTQ adulți au raportat discriminare și hărțuire online pe rețelele de socializare heteronormative „mari cinci” [Facebook, Instagram, Twitter, YouTube și TikTok], potrivit recent publicat Social Media Safety Index de GLAAD. Acesta este cel mai mare număr de răspunsuri pozitive în rândul oricărei minorități din SUA și crește de la 40% într-un studiu similar realizat de Hornet și Kantar în 2018. Vedem zi de zi cum tehnologia amplifică toate aspectele vieții noastre, inclusiv toate negativele, de la discriminarea LGBTQ în SUA până la acțiunile celor 71 de țări care încă criminalizează fiind LGBTQ astăzi."

Cristina Dolan este fondatorul și CEO-ul InsideChains, care ajută organizațiile să creeze soluții și noi modele de afaceri utilizând un strat blockchain pentru încredere. De asemenea, este fostă președintă a MIT Enterprise Forum și co-autoră a cărții viitoare „Transparență în ESG și economia circulară”.

„Când Apple și-a lansat prima dată cardul de credit, au existat povești despre discriminarea de gen. Băncile tradiționale sunt contrare riscului și reglementate pentru a preveni riscul sistemic, ceea ce poate duce la discriminări neintenționate și la lipsa incluziunii. Sexul nu trebuie să fie un factor în eligibilitatea pentru servicii financiare. Tehnologia alimentează noi soluții fintech care oferă o gamă largă de servicii inovatoare.

Serviciile bancare deschise au făcut posibil ca soluțiile de credit pentru AI și date să fie oferite la scară în moduri rentabile. Persoanele fizice și companiile au acum acces la credit fără cerința profilurilor de risc istorice tradiționale. Neobăncile oferă tranzacții eficiente și rentabile."

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.