Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum încearcă Rusia să șteargă urmele! A atacat și Wikipedia

avion prabusit nou

Un bot de Twitter a fost programat să urmărească modificările aduse enciclopediei online şi a descoperit că de pe adresele IP ale unei entităţi ruse de stat a fost modificată descrierea atacului.

Mai exact, un utilizator de internet din cadrul VGTRK – care grupează laolaltă televiziunea şi radioul de stat – a modificat pagina de limbă rusă pentru a scrie că „zborul (MH17) a fost doborât de soldaţii ucraineni“, potrivit sursei citate.   Textul înlocuia o versiune mai veche, scrisă cu doar o oră înainte, care menţiona că avionul a fost doborât de către „teroriştii autoproclamatei Republici Populare a Donetsk-ului cu ajutorul unui sistem de rachete Buk, pe care teroriştii l-au primit din Federaţia Rusă“.

Toate modificările de pe Wikipedia rămân înregistrate, astfel că adresa IP a utilizatorului şi contul de pe care au fost făcute modificările rămân stocate permanent.

Recent, un bot de Twitter a fost creat pentru a monitoriza toate schimbările făcute de către Congresul american şi le transmite imediat pe reţeaua de microblogging. Codul-sursă al proiectului a fost făcut public, ceea ce a permis crearea RUGovEdits, care are acelaşi rol şi monitorizează modificările făcute de autorităţile din Rusia. Editarea a fost făcută de către RTR, care este un alt nume pentru televiziunea rusă de stat.

sursa: adevarul.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.