Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum îţi poţi albi dinţii: Specialiştii anunţă alimentele care te ajută

www.oral-dent.ro
periuta, pasta, dinti

Când vine vorba de zâmbete și instantanee, multe și mulți dintre noi suntem de părere că nu putem avea un zâmbet frumos, un zâmbet plin, dacă dinții noștri nu sunt suficienți de albi. Și, avem dreptate! Dantura perfect întreținută este un atu important, anunţă exquis.ro.

Multe companii oferă produse pentru albirea dinților însă multe dintre aceste produse nu au fost testate sau, de ce să nu o spunem, unele persoane se feresc de produsele din comerț pentru un astfel de tratament. Pentru albirea dinților pot fi folosite însă, chiar cu succes!, diferite alimente pe care uneori le consumăm fără să știm de acest efect pe care îl au asupra dinților. Haideți să vedem care sunt aceste alimente.

Friptura de vită

Poate că nu este chiar cel mai bun aliment atunci când ținem dietă bazată pe un consum mai mare de legume și fructe în detrimentul proteinelor animale, însă Asociația Medicilor Dentiști din SUA au ajuns la concluzia că acest aliment ajută la protejarea smalțului dentar.

De asemenea, faptul că depunem efort pentru a mesteca friptura de vită face ca gingiile noastre să fie mai sănătoase.

Brânza

Brânza este foarte bogată în calciu, fosfor și proteine astfel încât este unul dintre cele mai bune alimente pentru dinți. Mai mult decât atât, consumul de brânză crește și pH-ul salivar astfel încât riscul apariției cariilor este mai mic datorită acidului lactic.

Stafidele

Chiar dacă stafidele au un gust foarte dulce acestea sunt totuși un aliment foarte bun pentru dinți.

După un studiu în care mai multe persoane au consumat cereale cu stafide s-a ajuns la concluzia că aceștia aveau dinții mult mai curați decât cei care le consumau fără stafide. Acest lucru se datorează faptului că stafidele ajută la creșterea fluxuri de salivă care la rândul său previne apariția plăcii bacteriene, la final rezultând dinți mai frumoși.

Ciocolata neagră

Chiar dacă aparențele ne spun că ciocolata neagră poate fi dăunătoare pentru sănătatea dinților, efectul este de fapt invers. Ciocolata neagră oferă strălucire dinților, ajutând totodată la prevenirea aderării bacteriilor la ei, omorând microorganismele care cauzează respirația urât mirositoare.

De asemenea, aceasta este utilă și pentru întărirea smalțului dentar. Cu un amendament! La fel cum am făcut de fiecare dată când am vorbit despre ciocolata neagră, precizăm și acum că aceasta ar trebui să conțină cel puțin 70% cacao.

Bineînțeles, dinții dumneavoastră nu vor deveni de un alb imaculat peste noapte. Efectele vor apărea însă în timp dacă veți consuma aceste alimente regulat.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.