Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum îți poți întineri creierul în 8 săptămâni: Ce au descoperit cercetătorii de la Harvard

alignthoughts.com
creier-inteligent

Cum îți poți întineri creierul în 8 săptămâni: Ce au descoperit cercetătorii de la Harvard

Știai că îți poți întineri creierul în 8 săptămâni? De-a lungul timpului, au apărut numeroase studii care confirmă beneficiile meditației asupra creierului. Cel mai recent a fost făcut la Universitatea Harvard, acolo unde cercetatorii au descoperit că această tehnică poate reconstrui materia cenușie.

Chiar dacă meditația este asociată cu senzația de liniște și relaxare fizică, mulți din cei care o practică recunosc beneficiile cognitive și psihologice care persistă de-a lungul întregii zile. Studiul demonstrează că schimbările din structura creierului ce au loc în timpul meditației ar putea sta la baza stării de bine pe care oamenii o experimentează după meditație.

Știai că îți poți întineri creierul în 8 săptămâni?

În cel mai recent studiu realizat de cercetătorii de la Harvard au fost urmăriți 16 participanți cu ajutorul imagisticii prin rezonanță magnetică (IMR) cu două săptămâni înainte de a participa la experiment, dar și după terminarea acestuia.

Aceștia au meditat timp de 30 de minute pe zi, fie ascultând înregistrări cu meditație ghidată sau și-au observat senzațiile, emoțiile și gândurile fără să le judece, potrivit doctorulzilei.ro.

În urma analizelor care s-au concetrat pe zonele unde fusese înregistrată activitate crescută în timpul meditației în alte studii asemănătoare, s-a observat creșterea densității materiei gri în hipocampus. La fel s-s observat și în partea creierului responsabilă de procesul de învățare și memorie, dar și în structurile asociate cu vigilența, compasiunea și introspecția.

Ce înseamnă să meditezi

Pozitia

Este adevarat că este recomandat să stai în fund cu picioarele turcește, pentru că așa oprești energia să coboare, poți fi mai vigilent și este mai greu să adormi. Dar asta nu înseamnă că dacă stai pe canapea în poziție normală sau culcat în pat nu poți medita. Efectele nu vor fi aceleași, dar ele se petrec.

Golirea minții

Într-adevăr acesta este scopul ultim al meditației, transcenderea minții, dar acest lucru nu va reuși din prima. Dacă nu poti elibera gândurile, le poti privi ca un observator, fără să judeci. Poți percepe senzațiile, corpul, respirația, te poti percepe pe tine, iar asta te va relaxa și într-un final, dacă perseverezi, s-ar putea să te strecori printre două gânduri și să transcenzi mintea.

30 minute pe zi

Este minunat dacă poți introduce cele 30 de minute în programul tău zilnic, însă și mai important este să înțelegi că întreaga viața este o meditație. Poți medita în timp ce te plimbi, în timp ce faci sport, în timp ce mănânci, ești la serviciu sau faci dragoste, cât timp nu te mai judeci, te fluidizezi, trăiești în prezent și accepți totul ca fiind armonia.

Până la urmă cel mai important este să-ți găsești propria ta modalitate de a medita sub forma care-ți face plăcere, în care nu te plictisești și pe care o poți face zilnic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.