Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum justifică oficialii chinezi suveranitatea asupra Taiwanului: 'Papilele gustative nu mint'

China Taiwan

O purtătoare de cuvânt a diplomaţiei chineze a făcut obiectul unei avalanşe de ironii online luni pentru un tweet în care ea justifica apartenenţa Taiwanului la China prin numărul de restaurante chineze pe insulă, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

"Baidu Maps (una dintre principalele aplicaţii pentru hărţi în China) arată că la Taipei există 38 de restaurante (care propun preparate culinare din provincia chineză) Shandong şi 67 de restaurante cu tăiţei (specialitatea provinciei) Shanxi", a scris duminică Hua Chunying pe Twitter, reţea de social media blocată în China.

"Papilele gustative nu mint. Taiwanul a făcut parte întotdeauna din China. Copilul pierdut de mult timp va sfârşi prin a se întoarce la el acasă", a scris în engleză purtătoarea de cuvânt citată, foarte cunoscută marelui public din ţara sa.

China consideră că Taiwanul, o insulă cu o populaţie de aproximativ 23 milioane de locuitori, este una dintre provinciile sale, pe care ea nu a reuşit încă să o reunifice cu restul teritoriului său după terminarea războiului civil chinez (1949).

Argumentul dnei Hua pentru a afirma suveranitatea Chinei asupra Taiwanului a provocat ilaritate printre internauţii străini.

"Există peste 100 de restaurante (cu tăiţei) ramen la Taipei, deci Taiwanul face parte definitiv din Japonia", s-a amuzat pe Twitter unul dintre ei, într-un răspuns la mesajul purtătoarei de cuvânt.

"Google Maps arată că există 17 McDonald's, 18 KFC, 19 Burger King şi 19 Starbucks la Beijing. Papilelele gustative nu mint. China a făcut parte întotdeauna din America", scrie ironic un alt internaut, reluând aceeaşi formulare ca a dnei Hua.

Hua Chunying, cunoscută pentru remarcile sale uneori acerbe şi nu întotdeauna diplomatice, este foarte activă pe Twitter.

La fel ca ea, numeroşi diplomaţi chinezi au utilizat în ultimii ani Twitter pentru a apăra, uneori cu vehemenţă şi într-un mod controversat, poziţia guvernului lor.

Una dintre personalităţile acestei generaţii de diplomaţi fără complexe este Zhao Lijian, un alt purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez.

La începutul pandemiei, Zhao provocase o polemică vehementă sugerând că atleţi militari americani aduseseră probabil COVID-19 în China în cursul unei competiţii sportive, aminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.