Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum l-a prins DNA în flagrant pe preşedintele CJ Arad. Şpagă în trei rate

nicolae iotcu

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea 10.000 de euro mită, potrivit unor surse judiciare. 

Potrivit surselor citate, procurorii DNA - Structura Teritorială Timişoara efectuează percheziţii la domiciliul şefului CJ Arad, dar şi la Consiliul Judeţean. 

Sursele susţin că acesta este acuzat de trafic de influenţă pentru acordarea preferenţială a unui contract de achiziţii publice pentru Spitalul Judeţean Arad.

Vezi şi: Preşedinte de consiliu judeţean, prins în flagrant când lua mită

Şeful CJ şi-ar fi exercitat influenţa în cadrul procedurii organizate pentru atribuirea în 2014 a contractului privind "Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad" pentru câştigarea de către o asociere în participaţiune a două firme, fapt care s-ar fi şi realizat, deoarece caietul de sarcini a fost întocmit în favoarea acestora. Valoarea contractului ar fi fost estimată la peste 1.600.000 euro. 

În 22 iulie, Nicolae Ioţcu ar fi primit printr-un intermediar 35.000 lei, iar vineri ar mai fi primit suplimentar şi suma de 10.000 euro, de la reprezentantul uneia dintre firmele câştigătoare. Ioţcu ar mai fi urmat să primească, în august, încă 20.000 euro de la reprezentantul celeilalte firme. 

În momentul flagrantului, şeful CJ Arad ar fi încercat să scape de banii primiţi drept mită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.