Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum l-a turnat Dan Diaconescu pe Marian Vanghelie: Eram agentul lui imobiliar

Dan Diaconescu a făcut tranzacţii de milioane de euro pentru Marian Vanghelie. Informaţia apare în declaraţia dată de realizatorul TV în dosarul fostului primar de la Sectorul 5, potrivit România TV.Dan Diaconescu le-a spus procurorilor cum a ajuns să îi cumpere o vilă luxoasă primarului într-unul dintre cele mai scumpe cartiere ale Capitalei, în baza prieteniei care îl lega de acesta şi de fosta sa soţie.

Citește și: Partidul lui Macovei, raiul penalilor/ studiu

Rugat de Marian Vanghelie să îi găsească o casă, Dan Diaconescu i-a promis că îi va găsi una pe masura functiei de primar. Dupa ce a cautat un imobil luxos, jurnalistul a cumparat, printr-un apropiat, o vilă din cartierul Primăverii, iar în urma tranzacţiei s-a gândit că se poate alege şi cu un comision frumușel.

Citește și: Florian Walter a fost găsit de Interpol, va fi extrădat

"Noi (angajați ai grupului OTV) am început să căutăm un imobil care să corespundă cerințelor familiei Vanghelie și să fie la un preț cât mai bun, astfel încât să putem și noi să adăugăm un comision la această tranzacție. Întrucât doream să fiu foarte fair-play în această tranzacție, i-am propus lui Vanghelie Marian ca atunci când identific o vilă (...) să meargă să o vizioneze", le-a spus Dan Diaconescu procurorilor.

Citește și: Demisie BOMBĂ în Senat: Cel mai cunoscut ales renunță la funcție

Doar că pentru Dan Diaconescu a fost greu să recupereze banii de la Marian Vanghelie.

"I-am solicitat domnului Marian Vanghelie, în mod repetat, să îmi dea actele pentru a merge la notar, dar acesta mă tot amâna. Până la urmă, mi-a zis că nu are încă banii pentru a cumpăra acest imobil şi o să vadă ce face. (..) Până la urmă, mi-a trimis documentele unei persoane căreia urma să îi vând acest imobil (...) l-am trimis pe Niculae Mircea Sorin (persoana care a fost trimisă de Vanghelie să cumpere imobilul) la bancă să obţină un credit pentru a-mi achita imobilul", mai spunea Dan Diaconescu în declaraţia dată în faţa anchetatorilor.

Citește și: Monica Iacob Ridzi este la câteva ore distanță de libertate

Relaţiile financiare dintre Dan Diaconescu şi Marian Vanghelie au mers mai departe, pentru că în fiecare an OTV transmitea "vanghelioanele" organizate de primarul, acum suspendat, al Sectorului 5, dar la un moment dat, Vanghelie nu a mai plătit aceste transmisii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.