Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum l-a zdrobit Florin Iordache, la vot, pe candidatul PNL + USR la șefia Consiliului Legislativ

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Iordache in parlament

Demonizat de PNL și USR pentru activitatea sa guvernamentală și parlamentară, deputatul PSD Florin Iordache a obținut, marți, în plenul reunit al Parlamentului, un vot zdrobitor pentru a ocupa funcția de președinte al Consiliului Legislativ: 185 de voturi pentru şi 43 de voturi contra. Cu atât mai mult cu cât contracandidatul său a fost un fost președinte CCR, Augustin Zegrean.

Marea surpriză a fost că opoziția PNL și USR a reușit să adune doar 41 de voturi în sprijinul lui Augustin Zegrean.

Liberalii și USR-iștii se declară nedumeriți de rezultatul votului secret.

Surse din ambele formațiuni spun că numărul voturilor obținute de Zegrean ar fi trebuit să fie mai mare raportat la numărul parlamentarilor PNL și USR prezenți la vot, mai ales că PNL și USR au avut decizii interne de susținere fără rezerve a lui Zegrean.

Liderul deputaților USR, Cătălin Drulă, a declarat marți pentru ȘTIRIPESURSE.RO că la vot au fost 21 de parlamentari USR și că nu se pune problema ca vreunul din ei să-l fi votat pe Florin Iordache.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Într-un comunicat de presă după vot, PNL a transmis că „nu există sfidare mai mare decât aceea de a-l pune paznic asupra legislaţiei României pe cel care a făcut tot posibilul pentru a hăcui legislaţia în domeniul justiţiei, un adevărat torţionar al statului de drept, servitorul de încredere al lui Liviu Dragnea”.

PNL și USR au împreună 150 de parlamentari. Prezența fizică la vot a fost însă redusă, pe fondul epidemiei de coronavirus și a precampaniei pentru alegerile parlamentare.

Pe de altă parte, în funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă, susținut și de PNL. În favoarea acestuia au votat 174 de parlamentari, iar împotrivă - 17.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.