Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD i-a redus la tăcere pe revoluționari

protestul-revolutionarilor

Mai multe asociatii ale revolutionarilor au organizat o serie de proteste in timpul mandatului Guvernului Ponta. Acestia cer ca indemnizatiile reparatorii sa le fie platite, dupa ce premierul Emil Boc a exclus o serie de categorii de revolutionari de pe lista beneficiarilor de indemnizatie. Guvernul Ponta insa a prelungit decizia luat de Boc printr-o ordonanta de urgenta. In campanie insa, PSD s-a temut de impactul pe care protestele revolutionarilor l-ar putea avea si i-au "mituit" pe acestia cu un acord, pentru a le cumpara linistea.

Pe 6 octombrie, la inceputul campaniei electorale, vicepremierul Liviu Dragnea si ministrul bugetului Darius Valcov semnau un protocol cu asociatiile de revolutionari prin care se angajau sa reia plata indemnizatiilor reparatorii.

În a patra zi de campanie electorală a primului tur al alegerilor, PSD a semnat un protocol cu asociațiile de revoluționari în care le promite reluarea plății indemnizațiilor. Scopul, spun revoluționarii, a fost să-i reducă la tăcere până după alegeri. In acest acord nu se angajeaza insa Guvernul, ci PSD care promite ca va sustine obiectivele revolutionarilor atat in Guvern, cat si in Parlament.

„Obiectul prezentului protocol îl reprezintă susținerea acordată de către Partidul Social Democrat la nivel parlamentar și guvernamental pentru alocarea fondurilor necesare la bugetul de stat în vederea reluării plăților privind indemnizațiile reparatorii pentru incontestabi­lii „Luptători pentru Victoria Revo­luției Române din Decembrie 1989“, precizează documentul.

Revolutionarii nu cred insa ca acest protocol reprezinta o garantie ca problema indemnizatiilor va fi rezolvata.

„Am făcut proteste tot timpul, urmate de întâlniri și negocieri, dar o promisiune scrisă, de genul celei de pe 6 octombrie, nu a fost. „Mincinoșii nu se pot schimba peste noapte. Așa și acum, Guvernul minte! Mesajul e «stați cuminți, nu ieșiti în stradă». Vor să ne țină în frâu până după alegeri“,  spune Petru Boca, președinte de onoare al Asociației Victoria Revoluției din Decembrie 1989.

Nici Marian Musa, președintele Consiliului Național al Luptătorilor din Decembrie 1989 „Alianța Poporului București“ nu are incredere in protocolul semnat.

„Zero! Promit marea cu sarea pentru că vor liniște,“ a spus, potrivit Romania Libera, Marian Mușa. Mesajul protocolului a fost „Mă, nu faceți gălăgie, că noi vă susținem“, mai spune revoluționarul.

„Nu a fost practic o promisiune ca noi să-i susținem pe ei în campanie. Dar, pe undeva, se cam dă de înțeles. Au vrut să ne țină pe loc, să nu facem manifestări decât după alegeri. Vor să ne țină în casă. Este posibil ca săptămâna ce vine să mai facem niște proteste, să-i bucurăm puțin până la alegeri. Ne-am săturat de minciuni“, a conchis Musa.

Jurnalistii nu i-au contactat pe vicepremierul Liviu Dragnea și ministrul Bugetului, Darius-Bogdan Vâlcov, insa nu au obtinut niciun raspuns de la cei doi cu privire la suma necesară acoperirii indemnizațiilor pentru cei în jur de 17.000 de revoluționari și despre proveniența acestei sume.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.