Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum motivează magistrații EXCLUDEREA unor probe obținute de DNA cu SRI din dosarul unui apropiat al lui Dragnea. Una dintre judecătoare- soția unui șef din SRI

interceptari

Judecătorii au motivat excluderea probelor realizate de DNA cu SRI în dosarul Provinvest, in care este judecat Marian Fișcuci, considerat a fi un apropiat al lui Liviu Dragnea, alături de Adrian Simionescu, fost prefect al județului Teleorman. Magistrații care au luat decizia sunt Luciana Mera și Lucia Rog, judecătoarea din urmă fiind soția șefului Centrului Cyberint al SRI, potrivit G4Media.

Instanta a anulat 535 de convorbiri telefonice interceptate în perioada iunie – noiembrie 2014.

Citeste si Măsuri EXTREME luate de autorități pentru protecția martorilor în cazul lui Guzman, ‘lordul drogurilor’: Procurorii se tem pentru viețile martorilor

„SRI are atribuţii exclusiv în ce priveşte mandatele de interceptare emise în baza Legii nr. 51/1991 (privind siguranţa naţională – n.r.), aşa încât nu putea să participe la activităţile de urmărire penală, nici chiar dându-şi concursul tehnic la punerea în executare a interceptării şi înregistrării convorbirilor telefonice şi în mediu ambiental autorizate de judecător”, se arată în motivare.

Procurorii au transmis judecătorilor că decizile CCR sunt valabile pentru viitor si că SRI a asigurat doar suportul tehnic pentru realizarea interceptărilor, având in vedere că Serviciul detinea infrastructura necesara, insa, in afara de eliminarea interceptarilor, judecătorii au cerut parchetului să şteargă orice referire informatii cunoscute prin interceptări ca să nu influenţeze judecata magistratului de la fond, explica sursa citata.

Una dintre judecătoare, Lucia Rog, este soţia lui Anton Rog, directorul Centrului Naţional CYBERINT al SRI, potrivit G4Media.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.