Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum obţinem viza pentru Statele Unite: 'E foarte simplu'

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans G. Klemm, a declarat, joi, că deşi există un mit potrivit căruia obţinerea vizei pentru intrarea în SUA este "extrem de dificilă", de fapt procesul de solicitare a vizei este "foarte simplu".

"Administraţia Obama încearcă să obţină schimbarea legislaţiei pentru a extinde programul. În acest moment însă legislaţia din domeniu este un subiect foarte sensibil, aşadar este foarte greu să prevedem când se va schimba legislaţia. Există însă mitul că obţinerea vizei SUA este extrem de dificilă. Colegii noştri de la consulat au subliniat în diverse rânduri că procesul de solicitare a vizei este extrem de simplu", a afirmat Klemm, într-o discuţie online cu utilizatorii de Facebook.

El a arătat că "pentru moment" prevederile programului Visa Waiver depind de legislaţia americană, existând un număr de criterii care trebuie îndeplinite pentru ca o ţară să se califice pentru includerea în program.

"România a făcut eforturi să le îndeplinească, iar rata refuzurilor evoluează în direcţia potrivită", a adăugat ambasadorul, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.