Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum organizezi spațiul de depozitare în baie

spatiu de depozitare in baie

Cum organizezi spațiul de depozitare în baie

Baia reprezintă fără îndoială locul unde te poți retrage pentru a te relaxa și a-ți reîncărca bateriile după o zi obositoare. Este, de asemenea, un spațiu practic, unde îți poți depozita obiectele personale și produsele folosite în rutina de îngrijire zilnică. Așadar, pe lângă estetica deosebită, baia trebuie să ofere piese calitative de mobilier și soluții ingenioase pentru depozitare. Ce presupune mai exact procesul de integrare, dar și care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont afli mai jos.

Cum alegi mobilierul potrivit pentru organizarea spațiului

Alegerea pieselor de mobilier baie nu pare cea mai dificilă misiune, mai ales dacă știi ce stil de amenajare vrei să conturezi. Totuși, detaliile fine fac diferența, așadar, înainte de a lua o decizie e indicat să bifezi câteva etape esențiale:

- Planificarea spațiului - Începe prin a lua măsurători precise ale băii și fă un plan detaliat al încăperii. Pentru a putea achiziționa obiectele potrivite trebuie să ai o perspectivă de ansamblu asupra dimensiunilor generale, dar și a configurației ideale. Nu orice alegere poate avantaja rezultatul final. Spre exemplu, în cazul băilor compacte, vei avea nevoie de soluții inteligente de compartimentare, care să nu dezechilibreze efectul vizual.

- Identificarea nevoilor specifice în materie de confort și funcționalitate - Analizează necesitățile tale și a celorlalți membri ai familiei. Ai nevoie de spațiu pentru prosoape, produse de igienă personală, articole de toaletă și alte accesorii? În funcție de concluziile la care ajungeți, poți opta pentru diferite tipuri de mobilier, cum ar fi dulapuri suspendate, rafturi deschise, sertare sau dulapuri cu oglindă. E important ca fiecare locatar să se bucure de intimitate și de o organizare eficientă a lucrurilor.

- Stil și design- Orientează-te către alegerile care să se adapteze cu ușurință în funcție de personalitatea ta și designul general pe care îl prezintă baia. Nu contează că vrei să obții un spațiu modern, minimalist, clasic sau rustic, optează pentru mobilierul care să se potrivească în decor. Pe lângă funcțiile esențiale depozitării, ține cont și de finisaje, texturi și cromatică. Echilibrează elementele în așa fel încât să formeze un tot unitar perfect.

Lavoarul încastrat sau pe picior?

Unul dintre componentele care pot influența semnificativ organizarea spațiului este lavoarul. Mulți oscilează între modelul încastrat și cel pe picior, însă de unde știi care e cea mai facilă opțiune? Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să faci cea mai bună investiție:

- Dacă ai o baie mai mare sau mai spațioasă, un lavoar pe picior poate fi o alegere potrivită pentru a completa spațiul și pentru a crea un punct focal în încăpere.

- Lavoarele încastrate pot fi montate direct pe blat, ceea ce devine ideea perfectă pentru băile înguste. De asemenea, îți oferă libertatea de care ai nevoie pentru a integra dulapuri suspendate și piese unicate.

- Există o varietate mare de forme și dimensiuni disponibile pentru lavoarele încastrate, dar și pentru cele pe picior. Verifică atent compatibilitatea modelului cu specificațiile de design, dar și cu măsurătorile generale.

Mobilierul suspendat – ajutorul în organizarea spațiului

Mobilierul suspendat rămâne fără îndoială cea mai bună soluție în cazul în care vrei să îmbini utilul cu plăcutul. Asigură, în primul rând, optimizarea spațiului în așa fel încât toate elementele să se completeze armonios. Liniile perfecte și designul minimalist conferă, de asemenea, un aspect modern și o flexibilitate sporită în procesul de renovare. Așadar, cu variantele de mobilă suspendată baie poți personaliza fără probleme decorul și îi poți conferi intimitate și bun gust. Ai acces mult mai ușor la obiectele și produsele cosmetice, iar curățenia nu îți va mai da bătăi de cap.

Organizarea spațiului pentru depozitare în baie devine o prioritate - ține cont de sfaturile de mai sus și obține rezultatele dorite!

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.