Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum plănuiește Germania să combată extremismul de dreapta

HUNGARY EXTREMISM

Guvernul german a anunţat o serie de măsuri de combatere a extremiştilor de dreapta, printre care dezarmarea lor şi înlăturarea lor din funcţiile publice, transmite dpa.

Conform unui plan prezentat marţi la Berlin de ministrul federal de interne, Nancy Faeser, autorităţile vor începe de asemenea să ia în vizor într-un mod mai coordonat finanţarea grupărilor extremiste.

'Vrem să dezmembrăm reţelele extremiste de dreapta (...) Vom identifica şi închide activităţile financiare ale reţelelor extremiste de dreapta', prevede planul.

Drept surse importante de venituri pentru aceşti extremişti sunt identificate festivaluri, evenimente de arte marţiale şi vânzări de haine.

Pentru progrese mai rapide în dezarmarea extremiştilor de dreapta, Faeser plănuieşte crearea unui nou forum în care agenţia de informaţii interne, autorităţile în domeniul armelor şi poliţia pot face schimb de informaţii 'cu implicarea tribunalelor administrative'.

În prezent, în jur de 1.500 suspecţi de extremism de dreapta deţin permis de portarmă.

Pentru identificarea mai rapidă a extremiştilor de dreapta aflaţi în funcţii publice, ministrul social-democrat are în plan înfiinţarea unui oficiu de coordonare şi consiliere în interiorul serviciului de informaţii interne.

Oricine observă o 'radicalizare' printre colegi 'în urma unei credinţe în creştere în conspiraţie' ar trebui să aibă la dispoziţie pe viitor un oficiu unde să se poată adresa, a afirmat Nancy Faeser, menţionând că aceasta 'ar iniţia în mod ideal un proces de deradicalizare'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.