Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum poate PSD să aplaneze conflictul din Piaţa Victoriei: Propunere nebună a lui Traian Băsescu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam steag ue proteste 3 decembrie

Milioane de oameni au ieşit în Piaţa Victoriei de la începutul acestui an şi până acum pentru a stopa PSD-ul să modifice legile justiţiei. Conflictul dintre stradă şi Putere este unul imens. Fostul preşedinte, Traian Băsescu, vine cu o propunere uluitoare. În direct la TVR, la emisiunea lui Ionuţ Cristache, Băsescu ştie cum se poate aplana conflictul.

Citește și: Se anunță schimbări radicale la programul Prima Casă: Cum vor fi afectați românii

"PSD-ul să se ducă în stradă să vorbească cu ei. Să se ducă în stradă premierul, cu Iordache..., să vorbească cu oamenii ăştia, pentru că, de fapt, nimeni nu le dă niciun răspuns. Ei strigă despre legile justiţiei şi despre Codul fiscal, sunt convins că marea majoritate nu le-au citit, sunt convins că marea majoritate au auzit de câteva exagerări care erau în proiectele lui Tudorel Toader, iar acest lucru nu se poate îndrepta, neîncrederea, decât prin dialog. Or, eu aş coborî între ei, aş încerca. Dacă preşedintele nu face această mediere, în locul PSD-ului, dar nu Dragnea, premierul să se ducă... eu m-aş duce în mijlocul Pieţei", a spus Băsescu la emisunea Romania9.

Citește și: Un cunoscut jurnalist român, UMILIT! Solicitarea pe care i-o face unui ministru din Guvernul Tudose

Actualul senator e de acord cu schimbarea şegilor justiţiei, dar nu oricum. "Legile justiţiei trebuie corectate dupa 14 ani, dar contează şi cum le corectezi. Suferim toţi pentru aceste legi. Marea îngrijorare a unor magistraţi e că sunt colegi de-ai lor recrutaţi de servicii. Eu nu ştiu dacă e aşa, nici nu exclud posibilitatea. Eu cred că, având în vedere modul de a lucra al domnului preşedinte Iohannis, nu este previzibilă (medierea - n.r.), ţin cont de modul de a lucra, dar şi de discursul de la 1 Decembrie, care a fost extrem de agresiv la adresa majorităţii (parlamentare - n.r.). Deci, semnalul dat pe 1 Decembrie este că nu este pregătit să facă o mediere între stradă şi... sunt momente în care trebuie să o faci", a mai spus Băsescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.