Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum poate rezista Ponta in fruntea Guvernului

ponta

Conducerea Camerei Deputatilor se va reuni vineri la ora 17.00 pentru a inainta Comisiei Juridice cererea DNA de incuviintare a urmaririi penale a premierului Victor Ponta.

Acesteia i se va da un termen de cinci zile pentru elaborarea raportului pozitiv sau negativ pentru aceasta incuviintare. Insa Comisia Juridica poate cere prelungirea acestui termen, putand sa amane cerand documente suplimentare de la Parchet sau poate invoca alte motive.

Cand in sfarsit Comisia Juridica va da un raport pe cererea de incuviintare a urmaririi penale a lui Victor Ponta, Biroul Permanent va decide cand va pune acest raport pe ordinea de zi a plenului. Nu exista un termen limita pentru introducea in plen a solicitarii DNA. Deci o decizie in cazul Ponta poate fi amanata din nou.

Si plenul poate prelungi momentul luarii unei decizii in cazul Ponta prin lipsa cvorumului de sedinta.

Totodata pentru ridicarea imunitatii lui Victor Ponta este nevoie de minim 194 de deputati prezenti in sala, dintre care minim 98 trebuie sa voteze pentru incuviintarea urmaririi penale a lui Victor Ponta.

Abia dupa ce aceasta urmarire penala ar fi incuviintata de Camera Deputatilor, presedintele Klaus Iohannis poate dispune suspendarea din functia de premier a lui Victor Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.