Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum pot fi utilizate cadourile pentru a spori relația B2B cu clienții

stiripesurse.ro
cos cadou

Există o mulțime de afirmații făcute de specialiști despre modul în care cadourile noastre corporate pot fi utilizate ca parte a strategiei de marketing pentru a ne dezvolta afacerea.

Deși achiziționarea de noi clienți este esențială, dezvoltarea este imposibilă dacă nu vă puteți păstra baza actuală de clienți. Astăzi am dori să facem puțină lumină despre modul în care cadourile pot fi folosite pentru a crește loialitatea clienților.

Cum se folosesc cadourile pentru a crește fidelizarea clienților

Nu este nimic mai important atunci când vine vorba de creșterea loialității decât să-i faceți pe clienții să simtă că afacerea înseamnă totul pentru dvs. Atragerea unui client nou costă mai mult decât păstrarea unui client actual. În plus, dacă sunt mulțumiți de produsul sau serviciul dvs. și se simt apreciați de dvs., clienții actuali pot oferi testimoniale și recomandări valoroase altor persoane. Pentru a obține acest tip de angajament de la clienții dvs., trebuie să demonstrați de ce nu ar trebui să cumpere de la nimeni altcineva.

Când clienții se simt apreciați, vor fi mai predispuși să rămână loiali. Un cadou neașteptat va pune un zâmbet pe față clientului dvs.! Gândiți-vă doar cât de mult ar conta să trimiteți acestora cosuri cadou de fiecare dată când este o ocazie deosebită.

content-image

Când să trimiteți cadouri pentru a vă fideliza clienții?

Trimiteți un cadou la finalizarea unui proiect pentru a spune mulțumesc clientului.

Trimiteți un cadou de sărbători pentru a spune mulțumesc pentru încă un an de colaborare și pentru un nou an de afaceri împreună.

Trimiteți un cadou unui client care sărbătorește o etapă importantă a companiei.

Alegeți o perioada stresantă sau ocupată din an, pentru că clientul dvs. să fie încântat să primească câteva bunătăți surpriză. De exemplu, dacă clientul dvs. este contabil, trimiteți-i un coș cadou cu bunătăți în timpul auditului de sfârșit de an pentru a-l face să se simtă mai bine.

Știm cu toții că Crăciunul este un moment minunat pentru a oferi cadouri. Cu toate acestea, deoarece cadourile sunt oricum așteptate de Crăciun, cadoul dvs. va fi probabil unul dintre multele trimise către clienți.

Pentru a vă distinge cu adevărat, vă recomandăm să trimiteți cadouri de tipul cosuri Craciun cât mai devreme (prima săptămâna a lunii decembrie este optimă). În acest fel, cadoul ajunge înainte ca majoritatea oamenilor să-și ia timp liber și va fi probabil unul dintre primele care vor sosi. Această strategie duce la o experiență mult mai memorabilă pentru destinatarul cadoului.

content-image

De asemenea, puteți lua în considerare cadourile în perioade mai netradiționale ale anului. De exemplu, puteți trimite cadouri corporate de succes și inovatoare de Paște sau de Ziua Femeii pentru clientele dvs.

Personalizați cadoul pentru conștientizare de brand

Atunci când obiectivul dvs. este să rămâneți la curent cu clienții dvs., adăugarea unui detaliu personal poate funcționa foarte bine. Puteți adaugă o panglică personalizată cu numele firmei sau brandului. De asemenea, puteți adaugă o carte de vizită sau o felicitare ori o agendă, toate cu numele brandului inclus.

Știm că poate fi greu să alegeți cadoul perfect pentru clienții dvs., mai ales atunci când trimiteți cadouri către mai mulți destinatari și locații. Cu toate acestea, există câteva modalități prin care va puteți face cadourile cât mai personale posibil, chiar dacă plasați o comandă en gross.

Dacă cadoul se îndreaptă către un grup, articolele din coșul de cadouri trebuie să poată fi partajate. Dacă se adresează unei persoane, gândiți-vă unde poate folosi acest cadou. De exemplu, vinul și dulceața sunt greu de folosit la birou, dar sunt perfecte pentru a le consumă acasă, alături de cei dragi.

Puteți scrie un mesaj personal? Un mesaj de genul „Crăciun fericit” ar putea fi convenabil pentru dvs. dacă trimiteți 100 de cadouri, dar nu este personal pentru destinatarul dvs. Gândiți-vă la modurile în care mesajul dvs. poate deveni personal pentru destinatarul coșului cadou. Puteți să delegați pe cineva din companie să vă ajute în acest sens.

În concluzie, cadourile, atunci când sunt făcute cu grijă, pot fi o modalitate puternică de a vă păstra clienții de top. Afacerea este legată de relații și de a rămâne la curent cu clienții dvs.. Un cadou oferit la momentul potrivit este o modalitate excelentă de a vă dezvolta afacerea, an de an!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.