Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum poți risca paralizia totală cauzată de stafilococul auriu

Radu Pop
Spitalul Sfântul Sava
fizioterapie spitalul sfantul sava

Stafilococul auriu este o bacterie despre care se vorbește mult, mai ales când în discuție sunt infecțiile intraspitalicești, întrucât poate provoca afecțiuni grave și inclusiv decesul unor persoane, în timp ce altora nu le aduce nicio modificare în organism.

Stafilococul auriu face parte dintr-o grupă de peste 30 de bacterii de formă sferică – de unde le provine și numele de coci, care colonizează, în mod normal, pielea și mucoasa nazală, fără a determina, de regulă, afecțiuni. În anumite condiții, cum ar fi sistemul imunitar scăzut sau deschiderea unor porți de intrare direct în sânge, ca de exemplu rănile, arsurile sau doar branulele prin care se aplică tratamentul unui pacient, stafilococii pot pătrunde în circulația sangvină și pot ataca inima, plămânii, articulațiile și oasele.

Stafilococul auriu este cel mai des întâlnit și este responsabil pentru majoritatea bolilor asociate infecției stafilococice. Se găsește pe pielea sau în mucoasa nazală a 30% din persoane, fără a provoca vreo problema de sănătate, atât timp cât nu există leziuni locale sau probleme de imunitate.

content-image

Cristian Bărzoiu, un tânăr de 30 de ani, s-a confruntat cu paralizia totală după ce a luat stafilococul auriu dintr-un spital, unde i s-a făcut o perfuzie. Prin locul unde i s-a introdus branula, a pătruns bacteria ce avea să-i schimbe destinul.

Localizat în zona cervicală, stafilocoul auriu a afectat coloana vertebrală și a ajuns la măduva spinării, provocându-i paralizia totală, de la gât în jos. În termeni medicali, osteomielita provocată de stafilococul auriu a determinat tetrapareza pacientului.

După două operații, medicul neurochirurg i-a recomandat recuperarea medicală. Spitalul Sfântul Sava din Pantelimon, specializat în recuperare medicală de toate tipurile, inclusiv pentru paralizia totală, l-a repus pe picioare, la propriu, pe Cristian Bârzoiu, în numai trei săptămâni. A început recuperarea medicală la pat, Spitalul Sfântul Sava fiind dotat cu echipamente de ultimă generație, care se găsesc rar sau deloc în alte spitale din România, și care ajută recuperarea timpurie a pacienților, adică imediat după operație, când nu li se permite sau nu pot să se ridice din pat.

Specialiștii în recuperare medicală din acest centru medical folosesc mai multe echipamente de ultimă generație, care au efecte vizibile în scurt timp asupra pacienților, precum Thera Trainer, electroterapia cu curenți Trabert, galvanic și diadinamic, terapia cu ultrasunete, laserterapia, magnetoterapia, regeneratorul TECAR, electroterapie cu curenți stereodinamici, curenți de înaltă frecvență, electroterapie skanlab, termoterapie, terapie cu lumină Bioptron etc.

Spitalul Sfântul Sava este un centru medical multidisciplinar, cu o echipă formată din 180 de medici, asistenți medicali, specialiști în kineto și fizioterapie, infirmieri și personal nemedical. Are 118 paturi avizate, ambulanțe de transport pacienți și, de curând, o ambulanță tip C, dotată cu echipamente și personal specializat pe intervenții de urgență și resuscitare. Deține una dintre cele mai mari capacități de fizioterapie din România. Fiind un spital ridicat de la zero, condițiile de internare sunt la standarde ridicate, asemănătoare unui hotel de 4*. Numărul atât de mare de specialiști raportat la numărul maxim de pacienți care pot fi internați simultan explică atenția deosebită pe care o primește fiecare persoană internată.

content-image

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative asigură asistență medicală și monitorizare 24/7 bolnavilor oncologici sau cu alte afecțiuni grave, în faze terminale. Îngrijirile paliative se desfășoară în saloane cu 2 sau 3 paturi. De curând, a deschis și o secție cu 18 paturi pentru monitorizare permanentă a funcțiilor vitale ale pacienților, în regim de terapie intensivă.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/fizioterapie/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.