Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum poți scăpa de arsurile provocate de soare - Trucuri care îți salvează pielea

arsuri

Cum poți scăpa de arsurile provocate de soare - Trucuri care îți salvează pielea.

Vara își intră deja în drepturi și în scurt timp vom începe să mergem la plajă. Deja suntem cu gândul la vacanță, însă băile de soare vin și cu unele riscuri. Iar arsurile solare sunt dintre cele mai frecvente. Dar există soluții pentru a scăpa de acestea și a ne păstra pielea sănătoasă.

Statisticile spun că aproximativ o treime dintre americani suferă cel puțin o dată pe an de arsuri solare. Când se întâmplă asta, chiar și dormitul devine dificil. Dar există soluții pentru asta, informează adevarul.ro.

Desigur, cea mai bună soluție este să nu te arzi. Folosirea unei creme de protecție solară poate fi cea mai bună soluție. Dar uneori, totuși, se întâmplă ca razele de soare să ne devină dușmani.

Arsurile solare sunt cauzate de supraexpunerea la razele ultraviolete (UV), care sunt prezente în lumina soarelui. Lumina provine de la două tipuri diferite de raze UV: UVA și UVB. UVA este o lungime de undă mai lungă a luminii și pătrunde adânc în piele. UVB este mai scurtă și arde straturile superioare ale pielii.

Crește riscul de cancer de piele

„Lumina intră în contact cu pielea, iar bronzarea imediată are loc atunci când pielea nu poate compensa razele soarelui și trebuie să elibereze substanțe chimice din celulele pielii”, spune Dawn Davis, doctor în medicină, dermatolog la Clinica Mayo din Rochester, Minn. „Se eliberează pigment suplimentar pentru a se proteja, iar asta dă un bronz, ceea ce înseamnă că organismul reacționează la daune”, completează el.

Expunerea excesivă la UVA provoacă îmbătrânirea, scrie Men's Health. „Expunerea repetată, neprotejată la soare și arsurile solare repetate cresc acest risc în mod dramatic”, spune Corey L. Hartman, doctor în medicină, consilier Men's Health și fondator al Skin Wellness Dermatology din Birmingham.

Cum scapi de arsurile solare

Deși nu există un leac dovedit științific pentru arsurile solare, există mai multe modalități aprobate de medici prin care putem diminua durerea și simptomele asociate cu arsurile solare.

  • Faceți o baie în apă cu sare sau cu fulgi de ovăz

Sună contraintuitiv, dar adăugarea de sare la o baie poate ajuta la asigurarea unei ameliorări atât de necesare. „Adăugarea de sare de masă în baie modifică pH-ul apei. Și îi ajută pe oameni să se simtă mai confortabil în baie atunci când pielea lor se simte foarte crudă”, spune Davis.

Băile cu fulgi de ovăz pot fi și ele de ajutor. Fulgii de ovăz conțin o mulțime de antioxidanți care pot ajuta în cazul inflamației. Dacă alegeți ovăzul, Davis spune să vă asigurați că ovăzul este măcinat, astfel încât să nu fie abraziv pentru piele.

  • Puneți Aloe Vera

Aloe vera este un favorita celor mai mulți. Gelul din planta de aloe vera favorizează sinteza colagenului în piele și ajută la procesul de vindecare. Alegeți un produs cu cât mai puține ingrediente. „Aș evita produsele topice care au o mulțime de parfumuri, sau aditivi”, mai spune Davis.

  • Încercați vaselina

Pentru a vă menține pielea hidratată, încercați Vaseline sau o altă formă de petrolatum. Este hipoalergenică și nu vă va agita și mai mult arsura. Hidratarea este importantă atunci când avem arsuri solare, spune Davis. Pielea noastră pierde apă, iar atunci când este deteriorată, ca în cazul arsurilor solare, pierde și mai mult. Dar are nevoie de această hidratare pentru a se vindeca. Blocați-o cu vaselină sau cu un produs similar.

  • Folosiți o compresă rece

„Dacă vă aflați cu o arsură solară ușoară, puteți folosi o compresă rece pentru a atenua o parte din umflături și pentru a reduce căldura din piele”, spune Hartman.

  • Luați un medicament fără prescripție medicală

Analgezicele fără prescripție medicală pot ajuta la ameliorarea unei părți din inflamația și durerea care vine cu o arsură solară urâtă, spune Hartman. Aceste medicamente nu vă vor vindeca arsurile solare, dar vor ajuta la ameliorarea simptomelor.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.