Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum poți scoate bani de la bancomat fără card: încă o bancă românească îți permite să faci acest lucru

Facebook
bancomat

În România, zilnic, sute de mii, poate chiar milioane de persoane utilizează bancomatele pentru a efectua diverse operațiuni. De obicei, atunci când te prezinți la bancomat, este necesar să ai cardul fizic pentru a retrage bani. Cu toate acestea, în țara noastră, există o bancă la care prezența cardului fizic nu mai este obligatorie pentru a efectua operațiuni la bancomat.

Pentru a scoate bani de la bancomat, ai nevoie de cardul fizic. Însă, în 2024, încă o bancă vine cu vești bune pentru toți românii care au conturi deschise sau care vor să devină clienți.

La CEC Bank nu va mai fi obligatoriu cardul fizic

CEC Bank ține pasul cu vremurile actuale, în care tehnologizarea este la tot pasul. Astfel, începând din acest an, nu va mai fi obligatoriu cardul fizic pentru a putea scoate bani sau efectua operațiuni la bancomat.

Cei care se vor bucura de această nouă opțiune sunt toți clienții CEC Bank deja existenți sau cei care își vor deschide cont la această bancă. Cardul fizic va fi înlocuit, din 2024, cu un proces digital mult mai simplu.

Clienții CEC Bank care ajung la bancomat și vor să scoată bani, pot să uite de folosirea cardului. Noua metodă de retragere a numerarului presupune folosirea telefonului mobil și scanarea unui cod QR.

Pașii necesari pentru a scoate banii fără probleme

Retragerea de bani cash se poate face, în continuare, atât din conturile curente standard, cât și din conturile de card. Însă, pentru această nouă metodă, este nevoie de instalarea aplicației de banking CEC. Aceasta se găsește atât în App Store, cât și în Google Play sau AppGallery.

Pașii necesari retragerii de bani fără folosirea fizică a cardului se parcurg strict în aplicația de banking oficială. După această etapă, se generează un cod QR care trebuie scanat.

Este important de precizat faptul că acest cod poate fi trimis și unei alte persoane. Odată cu trimiterea codului, acesta va putea să retragă bani de la orice bancomat, fără să aibă nevoie de cardul fizic.

Pentru a putea scoate bani cu ajutorul codului QR, trebuie să intri în aplicația CEC Bank și să selectezi din meniu retragere numerar cu cod QR. Apoi, selectezi limba și modul de utilizare al codului, manual sau scanare, scrie Fanatik.

După acești pași, trebuie să introduci suma pentru care va fi generat codul QR. Acesta poate fi scanat sau introdus manual, după care se pot retrage banii de la bancomat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.