Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum poți ști dacă apa de robinet este sigură, fără contaminanți?

Pinterest
apa robinet

După cum bine știi, apa de la robinet nu este întotdeauna de cea mai bună calitate. Ea poate avea substanțe contaminante, care sunt insipide și inodore. Statisticile arată că milioane de oameni se îmbolnăvesc de boli transmise de apă, an de an. Prin urmare, testarea calității apei este importantă.

Pentru a afla dacă apa de la robinet este sigură, poți face un test simplu de determinare a calității apei, pentru a afla ce contaminanți ar putea conține. Deși furnizorul de apă publică un raport anual privind calitatea apei, totuși apa ar putea primi contaminanți pe drumul ei prin conducte spre robinet.

Iată principalii contaminanți de care trebuie să știi:

  • Majoritatea apelor subterane (care alimentează o fântână) pot conține contaminanți naturali, de fier, calcar, mangan, fapt ce poate face ca apa să aibă un gust metalic
  • Cuprul poate apărea în mod natural în apă și este motivul pentru care apa poate fi prea acidă
  • Clorura de sodiu poate să apară în apele subterane, care provin din zonele cu autostrăzi sau parcări mari
  • Calciul, magneziul și alte minerale pot face apa să fie dură și chiar să aibă un gust ciudat
  • Dacă apa miroase puțin a ouă stricate este posibil să provină dintr-o zonă mlăștinoasă, unde sulfurile sunt problema mirosului urât; sulfurile pot distruge instalațiile sanitare, le lasă pete negre, producând coroziunea acestora
  • Nitrații, particulele organice și anorganice, compușii de azot-oxigen, bacteriile (ce intră în alimentarea cu apă prin deșeurile animale sau de altă natură), murdăria, sedimentele pot afecta calitatea apei.

O problemă importantă este și duritatea crescută a apei. Aceasta se poate verifica cu ajutorul unei soluții de testare a durității apei, la un laborator chimic specializat.

Filtre de apă

content-image

O soluție pentru casa ta este utilizarea unui filtru de apă adecvat. În prezent există diferite metode de filtrare a apei și anume:

  • Filtrare mecanica, filtrare prin osmoză inversă, dezinfecție cu raze ultraviolete
  • Impulsuri electrice pentru particulele de calcar
  • Dedurizarea apei cu schimb ionic pentru eliminarea calciului și înlocuirea lui cu sodiu.

Un dedurizator de apă este recomandat mai ales pentru baie, pentru a preveni formarea acelei cruste minerale pe para de duș. Dacă ai senzația că instalarea unui dedurizator de apă este destul de costisitor, îți putem spune că investiția merită.

Mineralele, care creează apa dură, pot duce la acumularea de piatră pe țevi, instalații și înfundarea lor sau chiar distrugerea acestora în timp. Un dedurizator de apă efectiv poate înmuia apa, el captează acele minerale dure, înainte ca apa să curgă prin instalație, la robinet. În acest fel se prelungește durata de viață a instalațiilor și a aparatelor care folosesc apa.

Și gama de filtre de apă este variată, ea include în principal următoarele modele:

  • Sisteme de filtre ieftine pe care le poți găsi cu ușurință și care sunt potrivite pentru locațiile în care apa nu este prea contaminată, însă singura problemă este clorul (care poate fi astfel ușor îndepărtat, apa având în final o calitate mai bună)
  • Filtre care se pot conecta la robinet
  • Seturi de cartușe filtrante, carcase, sisteme de prindere pentru cartușe filtrante
  • Filtre care se montează sub chiuvetă, care ajută și la economisirea spațiului
  • Sisteme de filtrare  pentru apa potabilă PUR 2, PUR 3 sau PUR 3 UF
  • Sisteme de filtre cu osmoză inversă care ajută la purificarea apei potabile și care oferă o protecție superioară împotriva contaminanților toxici ai apei și a impurităților care pot duce la anumite probleme de sănătate; aceste sisteme de filtrare sunt cele mai potrivite pentru uz casnic, au o tehnologie dovedită pentru eliminarea a 99% din contaminanții din apă
  • Sisteme tip Aquapur cu filtre FSP de filtrare, stocare, pompare
  • Filtre de apă pentru duș care elimină clorul și alți contaminanți (ce pot dăuna pielii și părului).

Oferta celor de la SC Best Invest Group SRL pentru gama de dispozitive de filtrarea apei include și aceste filtre de apă, atât de apreciate în prezent. Aceste sisteme de filtrare sunt o investiție importantă, așa că este foarte important să cunoști și programul pentru întreținerea lor. În acest fel se menține sistemul în stare bună, pentru a funcționa la performanțe maxime, se prelungește durata de viață a sistemului, se previne dezvoltarea bacteriilor, deteriorarea mecanică, iar în plus se economisește timp și bani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.