Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum răspunde medicul Radu Zamfir, după ce STS l-a certat că nu a trimis coordonatele exacte

zamfir

Invitat în platoul unei emisiuni, medicul Radu Zamfir, unul dintre pasagerii aflaţi în avionul prăbuşit în Apuseni pe 20 ianuarie, a comentat pe marginea afirmaţiilor făcute recent de reprezentanţi ai Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), precizând că, dincolo de greşelile pe care le-ar fi făcut în comunicarea cu serviciul unic de urgenţă, a încercat să facă tot ce a putut pentru a se salva pe el şi pe toţi ceilalţi din avion.

Astfel, după ce STS a arătat că datele furnizate de medicul Radu Zamfir la 112 reprezentau,  de fapt, ora afişată pe ecranul telefonului mobil, şi nu coordonatele geografice ale locului accidentului, Zamfir a declarat: „Eu sunt un utilizator mediu de electronice. În condiţiile date, repet, ale traumatismului, ale traumei efective, în condiţiile acelea cred că am făcut tot ceea ce am putut”, a spus el.

„Este posibil să le fi dat ora, este foarte probabil. Însă, ceea ce pot să vă spun este că am stabilit o legătură, am transmis ce am transmis şi, ulterior, i-am ajutat pe cei din jurul meu. Eu am suferit un traumatism cranian cu pierderi de cunoştinţă, o contuzie pulmonară, o impotenţă temporară a mâinii stângi", a adăugat medicul.

În urma accidentului aviatic din Apuseni şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion, ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti. Aceasta a fost avansată post-mortem la gradul de locotenent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.