Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum răspunde Mircea Geoană (NATO) la apelul lui Dmitro Kuleba, după avertismentul Rusiei: 'În aceste momente, cel mai important este...'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mircea Geoană

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, subliniază că sprijinul imediat pentru poporul ucrainean, care se apără împotriva agresiunii ruse, trebuie pe deplin pregătit şi susţinut.

"În aceste momente, cel mai important este sprijinul imediat pentru poporul ucrainean, care se apără împotriva agresiunii ruse, şi trebuie să ne asigurăm că este pe deplin pregătit şi susţinut", a scris el, miercuri, pe Facebook.

Geoană aminteşte că prima zi a Ministerialei NATO de la Bucureşti a fost dedicată discuţiilor despre unitatea din cadrul Alianţei şi continuarea sprijinului pentru Ucraina.

"Alături de aliaţii noştri ne-am luat angajamente suplimentare faţă de Pachetul Cuprinzător de Asistenţă al NATO pentru Ucraina, care va finanţa sprijin neletal, inclusiv combustibil şi generatoare. Tot ieri a avut loc Reuniunea Ministerială de Externe a G7, unde am discutat angajamentele privind mecanismul de coordonare a infrastructurii de urgenţă pentru a ajuta Ucraina", adaugă secretarul general adjunct al NATO.

Reuniunea miniştrilor de Externe din ţările membre NATO de la Bucureşti continuă miercuri.

În cea de a doua zi a reuniunii se va desfăşura o nouă sesiune a Consiliului Nord-Atlantic cu Finlanda şi Suedia, ţări invitate să adere la organizaţie.

Ulterior, va avea loc o sesiune în care se vor alătura discuţiilor şi şefii diplomaţiilor din Republica Moldova, Georgia şi Bosnia şi Herţegovina, ţări partenere ale Alianţei Nord-Atlantice.

Context:

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a cerut marţi, cu ocazia reuniunii NATO de la Bucureşti, accelerarea livrărilor de armament şi generatoare de electricitate, în contextul atacurilor Rusiei asupra infrastructurii civile din Ucraina.

Dmitro Kuleba a cerut livrarea rapidă de armament, inclusiv sisteme antiaeriene Patriot, şi generatoare de electricitate la reuniunea miniştrilor de Externe din ţările NATO.

Dmitri Medvedev: 'Dacă NATO le va oferi fanaticilor ucraineni sisteme Patriot, vor deveni imediat o țintă'

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a avertizat marţi Alianţa Nord-Atlantică să nu furnizeze Ucrainei sisteme antiaeriene Patriot şi să nu trimită personal, acuzând NATO că este o "entitate criminală" pentru că oferă armament "regimurilor extremiste", conform agenţiei Reuters, scriu Agerpres și Mediafax.

"Dacă, aşa cum a sugerat secretarul general NATO Jens Stoltenberg, Alianţa le va oferi fanaticilor ucraineni sisteme Patriot şi personal NATO, vor deveni imediat o ţintă legitimă a forţelor noastre armate", a declarat Dmitri Medvedev, preşedintele Consiliului prezidenţial pentru Siguranţă Naţională de la Moscova, citat de agenţia Reuters.

Nu este clar la cine se referă oficialul rus că va deveni ţintă, la sistemele Patriot, la forţele ucrainene sau la personalul NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.