Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum reușesc rușii să afle traseul convoaielor din Ucraina: Hackerii au spart camerele de luat vederi din cafenele

news.sky.com
hacker

Hackeri care lucrează pentru statul rus sparg camerele de securitate din cafenelele ucrainene pentru a urmări cu ajutorul lor deplasarea convoaielor, a declarat un purtător de cuvânt al Agenției Naționale de Securitate a SUA (NSA).

Potrivit Reuters, directorul pentru securitate cibernetică al NSA, Rob Joyce, care a vorbit marți la Centrul pentru Studii Internaționale și Strategice din Washington, a declarat că camerele de luat vederi din cafenelele de pe marginea drumurilor au devenit una dintre țintele obișnuite ale hackerilor ruși.

"Aceștia acționează în mod creativ. Vedem cum hackerii ruși se conectează la camerele web care arată spațiul public pentru a urmări convoaiele și trenurile care livrează ajutoare [...] și în loc să folosească camerele din piețele orașelor, ei pun la bătaie camerele de securitate din cafenele pentru a vedea drumul pe care îl doresc", a declarat Rob Joyce.

Pe lângă camerele de luat vederi, hackerii ruși, potrivit purtătorului de cuvânt al NSA, continuă să încerce să pătrundă în sistemele ucrainene, precum și să încerce în mod constant să se infiltreze în computerele companiilor militare americane și ale companiilor de transport pentru a afla ceva despre transporturile de arme către Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.