Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum s-a ajuns in istorie la oferirea de cosuri cadou Craciun

facebook.com
cosuri cadou craciun

Una dintre cele mai bune parti ale daruirii de cosuri cu daruri este ca acestea pot fi adaptate la orice tema, pentru orice persoana si pentru orice ocazie. Sarbatorile de iarna sunt o ocazie perfecta pentru a oferi cosuri cadou de Craciun. Sfarsitul anului este intotdeauna o perioada foarte aglomerata si oferirea de cosuri cadou Craciun este modul perfect de a economisi timp si efort. Un avantaj suplimentar este ca acestea pot fi livrate direct la usa destinatarilor.

Desi cosurile de cadouri par sa fie un un mod modern de a oferi daruri cu ocazia unei sarbatori sau a alteia, cosurile de cadouri au de fapt o istorie destul de lunga. In diferite perioade si culturi, exista o multime de povesti fascinante despre cosurile de cadouri care au fost oferite de-a lungul intregii istorii a omenirii.

Cosul, ambalajul perfect pentru oferirea de daruri in istorie

Probabil ca una dintre primele povestiri despre un cadou care a fost pus intr-un cos este cosul de plante tinere pe care zeita pagana Eostre le-a purtat intr-un cos, pentru a fi folosit ca ofranda sacra. Desi unii oameni de stiinta sustin legatura zeitei Eostre cu istoria Pastelui, totusi aceasta este sursa cea mai probabila a ideii despre ceea ce a devenit mai apoi cosul de cadou de Pasti modern.

O alta poveste legate de cosurile de cadouri din antichitate, care aveau conotatii sacre, este povestea din Vechiul Testament a mamei lui Moise, care l-a pus pe copilul Moise intr-un cos de rachita. Apoi ea a ascuns cosul in stuful la marginea raului, astfel incat fiica familiei regale egiptene sa-l gaseasca si in cele din urma, sa il ia pe Moise in custodia si sub protectia ei.

O extindere a acestor obiceiuri este faptul ca in unele culturi, oferirea de cosuri de Craciun au devenit o traditie care este respectata cu sfintenie, pentru a se arata gratitudinea si pentru a marca si strange mai mult legaturile dintre oameni.

La Boutique Cadeaux se gaseste o selectie larga de cosuri de de Craciun pentru toti cei care merita sa fie placut surprinsi de sarbatori - de la parinti, pentru care toata lumea doreste cadoul perfect, pentru un colaborator, prieten drag sau profesor, dar si pentru oricare alta persoana care va aprecia o surpriza delicioasa, chiar in zona corporate.

Cosurile au fost utilizate nu numai pentru cadouri, ci si din motive utilitare timp de secole. De la folosirea lor pentru a transporta oua, la cosurile utilizate pentru a recolta legumele din gradina pentru a fi duse in bucatarie pentru a se pregati mancarea, la cosurile in care se recoltau florile, la cosurile care au fost folosite ca un fel de punga mare atasate animalelor de povara pentru a cara lucruri necesare si chiar copii.

Cele mai multe cosuri sunt si astazi realizate manual. Chiar si o data cu aparitia erei industriale, fabricarea de cosuri este aproape imposibil de realizat cu ajutorul masinilor, pentru ca necesita aceeasi lucrare manuala neschimbata de-a lungul veacurilor. Unele culturi au transformat cosul intr-o forma de arta. Chiar si astazi exista comunitati care isi confectioneaza cosurile artizanale speciale care sunt folosite pentru a aduna fructele salbatice din primavara tarzie pana vara devreme. Multe dintre aceste comunitati sunt renumite pentru creatia lor de cosuri.

Chiar daca in timpurile moderne cosurile cadou au fost inlocuite cu alte tipuri de ambalaje, ingrijirea acordata pentru a realiza orice cos-cadou ofera un nivel de atentie speciala pentru detalii, care face din cosuri un dar atat de minunat si atunci cand sunt oferite si atunci cand sunt primite.

Fiecare element care intra in diversitatea de cosuri Craciun personalizate poate fi selectat pentru a satisface dorintele specifice ale destinatarului. De asemenea, cosul poate fi finisat cu culorile preferate ale unei persoane speciale in ceea ce priveste folia si panglica folosite.

Cadourile din cosuri pot fi, de asemenea, concentrate in jurul unei teme specifice, cum ar fi un cos de cadouri pentru bebelusi sau cosuri de cadouri pentru sarbatori. Cosurile includ articole cadou speciale pentru orice eveniment care trebuie sarbatorit, inclusiv aniversari si nunti. Chiar si corporatiile ofera cosuri cadou Craciun angajatilor, clientilor si colaboratorilor, astfel incat acestea sa fie amintite intr-un mod pozitiv.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.