Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum s-a apărat Dan Tăpălagă la CNCD: Contraargumentul Mircea Badea

tapalaga

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a respins miercuri reclamaţia depusă de Antena 3 împotriva jurnaliştilor Dan Tăpălagă şi Mălin Bot. Televiziunea de ştiri îi acuza de dicriminarea publicului Antena 3, în urma unor articole despre participanţii la mitingul din 19 februarie, din Piaţa Constituţiei. STIRIPESURSE.RO vă prezintă argumentele aduse de Dan Tăpălagă în apărarea sa.

Vezi şi: CNCD: Decizii cu privire la plângerile Antena 3 împotriva jurnaliştilor Tăpălagă şi Bot

Jurnalistul consideră că articolul incriminat nu contine formulari jignitoare sau de natura sa discrimineze. "Dimpotriva, manifest in cadrul textului in mod explicit toata compasiunea si mila fata de un public mintit si manipulat, scos in strada pentru a apara un post de televiziune de aplicarea unui hotarari definitive", afirmă Tăpălagă, care atrage atenţia că Antena 3 a scos din context unele părţi din articolul incriminat.

"Nu doar ca nu-mi permit defaimarea unui public pe criterii de varsta, cum acuza reclamantul, dar exprim in mod neechivoc, tocmai pentru a nu lasa loc la speculatii, pozitia mea fata de acest public: 'Nu rade nimeni de publicul vostru, demn de mila si compasiune'. De unde rezulta ca intentia a fost de a jigni si discrimina publicul de varsta a treia? Ne aflam, in mod evident, in fata unei sustineri cel putin absurde, daca nu rau-voitoare", mai spune jurnalistul.

Faptul ca articolul a fost inteles ca atare, ca un pamflet adresat ziaristilor implicati in organizarea evenimentului si nu impotriva publicului Antena 3, rezulta dintr-o serie de comentarii si articole publicate ulterior de alte site-uri concurente cu HotNews.ro, mai arată Tăpălagă, oferind exemplele unor bloggeri de pe adevarul.ro - Alexandra Constanda şi Sorin Bocancea - şi al unui comentator de pe Facebook, Miron Damian.

Jurnalistul califică ultimele actiuni lansate de reprezentantii Antena 3 impotriva sa drept atacuri lansate cu alt scop decat apararea legalitatii si adevarului. "Atat sesizarea la CNCD, cat si scrisoarea ziaristei Oanei Stancu adresata ulterior fiicei mele care a generat un val de prosteste in societate reprezinta simple tentative de intimidare, avand in vedere ca, incepand din luna decembrie 2015, HotNews.ro investigheaza regimul de care se bucura Dan Voiculescu in penitenciarul Rahova", spune Tăpălagă, în documentul depus la CNCD.

"Pentru a face diferenta intre modul prin care am inteles sa ma raportez la publicul Antena 3, fara a-l jigni prin adjective sau epitete defaimtoare, si modul in care ziaristii Antena 3 inteleg sa califice publicul de pe internet, va supun atentiei o serie de formulari si expresii insultatoare utilizate de reclamanti", mai scrie Tăpălagă, după care prezintă o serie de afirmaţii făcute de Mircea Badea: "puţoi", "trepanaţi", "drogaţi", "cretini", "jivine".

Un al patrulea argument are în vedere faptul că atat HotNews.ro, cat si Tăpălagă "au internalizat de ani buni valorile anti-discriminare, pe care le aplicam in activitatea jurnalistica de zi cu zi". Un exemplu este un articol scris de jurnalist în 2009, în care denunţa afirmaţiile împotriva romilor făcute de senatorul Iulian Urban.

Ultimul argument adus de Dan Tăpălagă vizează libertatea de exprimare, încurjată de CNCD în alte ocazii, inclusiv în situaţii în care Mihai Gâdea şi Mircea Badea erau cei reclamaţi (cazul Elie Roman).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.