Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum s-a desfășurat prima întâlnire între medicii protestatari și noua șefă CNAS / SURSE

Radu Pop
Inquam Photos / Octav Ganea
CNAS

Reprezentanții protestatarilor din sănătate au spus miercuri la finalul întâlnirii cu noul președinte CNAS că au găsit deschidere din partea Valeriei Herdea.

„O persoană caldă, dispusă să îi asculte. Măcar înțelege problemele noastre că vine dintre noi. Cred că s-a luat cu mâinile de cap la ce a găsit", au spus unii reprezentanți ai protestatarilor la finalul întâlnirii, potrivit surselor noastre.

Mâine va fi o nouă rundă de discuții și sunt Valeria Herdea să vină cu o altă abordare, lipsită de rigiditatea cu care erau obișnuiți protestatarii.

Reamintim că Valeria Herdea și-a început mandatul în fruntea CNAS în urmă cu două zile.

„Cred cu toată convingerea că numai prin dialog între toate părțile implicate în sistemul de sănătate din România – CNAS, Ministerul Sănătății, parteneri instituționali, alte instituții publice, furnizori de servicii medicale, reprezentanți ai pacienților – putem găsi soluții la problemele acestui sistem atât de complex. Am găsit la CNAS o situație complicată, puternic grevată de mișcări de protest în mai multe orașe din România și cu perspectiva iminentă a blocării activității din medicina primară și de ambulatoriu, începând cu data de 1 februarie. Sunt convinsă că putem aborda cu bună credință și înțelepciune toate provocările. Vom continua calea dialogului pentru asigura stabilitate și echilibru în sistemul medical. Punem în centrul acestui dialog accesul pacienților din România la îngrijiri medicale” – a declarat miercuri Valeria Herdea, președintele CNAS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.